סלט ביצים ובצל מקורמל
תיאור
סלט ביצים ובצל מקורמל שחובה להכין לשבת המלכה. קל מהיר טעים פרווה ומושלם בביס עם החלה שאוכלים אחרי הקידוש, תהנו!
מצרכים לסלט בינוני
הוראות
-
שלב 1
חותכים בצל לבן ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים מעט מלח בהתחלה כדי לזרז את הוצאת הנוזלים שלו. מוסיפים מדי פעם מים ומגרדים את השכבה החומה עד שמתקבל בצל לבן מקורמל יפה. בסיום מניחים בצד שיתקרר.
התהליך יכול לקחת כ-20-25 דק'.
-
שלב 2
מבשלים 6 ביצים בסיר עם מים רותחים כ-10-12 דקות ולאחר מכן מוציאים למים עם קרח כדי שיתקררו מהר. אח"כ מקלפים קליפה של כולם מתחת למי ברז זה יעזור בקילוף הקליפה.
-
שלב 3
מפוררים את הביצים בעזרת מזלג ומוסיפים מיונז מלח ואת הבצל המטוגן, מי שאוהב מוזמן להוסיף פלפל שחור טחון. מערבבים ומתקנים טעם בהתאם לטעמכם האישי.
שומרים מכוסה היטב במקרר. אפשר להשתמש במיונז דל שומן של הלמנס שהוא מעולה!
הערות
מלח פלפל לפי טעמכם. רצוי להשתמש במיונז איכותי. אפשר להשתמש בבצל סגול. את הביצים יש לבשל היטב!