פתיתים ונקניקיות ברוטב עגבניות
תיאור
פתיתים ונקניקיות ברוטב עגבניות בסיר אחד שכל אחד חייב להכין גם לו וגם לילדים, מנה מנצחת קלה להכנה לארוחת הצהריים!
מצרכים לסיר רחב ל-5 סועדים
הוראות
-
שלב 1
חממו שמן זית וברגע שחם תצרבו את הבצל ואת הנקניקיות מיני.
-
שלב 2
תוסיפו ברגע שהכל מקבל צבע יפה את השום הכתוש, ערבבו קצת ותוסיפו את רסק העגבניות המרוכז, ערבבו שוב ותוסיפו תבלינים: פפריקה אדומה מתוקה וחריפה + הפלפל השחור אבקת המרק כפית הסוכר וחצי כוס מים רותחים. ערבבו טוב. אפשר להוסיף גם מעט כורכום חצי כפית. מוסיפים פחית עגבניות מרוסקות 400 גרם מלח לפי טעם ואת הפתיתים בצורה שאתם אוהבים (שקית 500 גרם). תוסיפו את המים (4 כוסות בנפח 240 מל כל כוס), ערבבו טוב ואם צריך תקנו טעם.
אפשר במקום עגבניות מרוסקות לגרד גם עגבניות מגי או רגילות באותה הכמות. -
שלב 3
סגרו את מכסה הסיר הביאו לרתיחה לדקה ואח"כ הנמיכו לעוצמת בישול בינונית לבישול של כ-7-8 דקות. ככל שהזמן יעבור בסיום הבישול הפתיתים ישתו עוד ועוד את הנוזלים בסיר ככה שכדאי להגיש חם :)
הערות
מליחות לפי טעם אישי. אפשר להשתמש בנקניקיות שאוהבים.
אפשר לוותר על הפלפל שחור?
בהחלט כן. תהני!