קריספי צ’יקן כשר כמו ב KFC
תיאור
מתכון לקריספי צ'יקן כשר כמו ב KFC שהילדים יעופו עליו. קל להכין אותו, הוא יתפצח בפה וחובה לאכול אותו עם קטשופ ומיונז!
מרכיבים ל-4 סועדים
לבלילה הרטובה
לתערובת היבשה
הוראות
-
שלב 1
מוסיפים לקערה את התיבול היבשה שכתוב למעלה ומוסיפים את פילה העוף, מערבבים היטב (אפשר אח"כ לשמור במקרר אם רוצים.
-
שלב 2
מכינים את הבלילה הרטובה עם כל המרכיבים הכתובים למעלה, צריך שתהיה תערובת חלקה במרקם של טחינה גולמית שלא יהיה דליל ולא סמיך מדיי, תשחקו עם זה. ושלא יהיו גושים! אפשר להוסיף חצי כפית אבקת אפייה. אם הבלילה סמיכה תוסיפו עוד קצת מים. אם דלילה מדיי תוסיפו עוד קצת קמח.
-
שלב 3
לקערה נפרדת מוסיפים את תערובת המצרכים היבשים שכתובים למעלה עם הקמח פפריקה מתוקה והפלפל ומערבבים טוב.
-
שלב 4
טבלו את הפילה עוף המתובלים בבלילה הרטובה תדאגו שכל הנוזל ירד למטה ומיד לאחר מכן תעבירו לקערה עם התערובת היבשה, תורידו עודפים ממש כמו בסרטון.
-
שלב 5
טגנו בשמן עמוק וחם לפחות 170 מעלות עד להזהבה מוחלטת, תוציאו לרשת טיגון ותאכלו!
הערות
אם בא לכם אקסטרה קרסיפיות תוסיפו חצי כוס קורנפלור לתערובת הקמח היבשה.
אם לא אוהבים חריף תוותרו על הצ'ילי גרוס.
אפשר להוריד קצת מהמליחות.
אפשר לטגן פולקה וכנפיים במקום פילה עוף או למשל חזה עוף?
היי דימיטרי, בהחלט כן אתה יכול להחליף את פילה העוף בפולקה וכנפיים, מה שהייתי ממליץ לך לעשות הוא קודם כל לבשל אותם במים מספר דקות ואח”כ להוציא לייבש אותם היטב עם נייר סופג ואז לצפות אותם במה שצריך ולטגן בשמן העמוק, הריי שהטיגון מתבצע מהר וככה נוכל לוודא שהעופות יהיו מוכנים בפנים. לגבי חזה העוף בהחלט אפשר אבל הוא יהיה יבש. הייתי מחליף בפרגית. תהנה 🙂