גלידוניות קראנץ’ קורנפלקס
תיאור
מתכון לגלידוניות קראנץ' קורנפלקס מ-4 מרכיבים בלבד. קל להכין אותן, הן טעימות והילדים שלכם הולכים לעוף עליהן!
מצרכים לתבנית בגודל 20X20
לציפוי הגלידוניות
הוראות
-
שלב 1
תוסיפו לקערה 1 כוס קורנפלקס רגיל ושפכו גביע אחד של שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל). תנו לזה לשבת טוב טוב במקרר לפחות 30 דקות כדי שהשמנת המתוקה תספוג את טעם הקורנפלקס.
-
שלב 2
בזמן שזה יושב במקרר תוסיפו לקערה 2.5 כוסות קורנפלקס וכתשו עם הידיים. תמיסו בפולסים של 30 שניות במיקרוגל בקערה עמידה לחימום במיקרוגל 2 חפיסות שוקולד לבן עד למרקם נוזלי ותוסיפו לקערת הקורנפלקס. ערבבו טוב טוב ושפכו לתבנית בגודל 20X20. (שימו נייר אפייה לפני). שטחו טוב טוב את הכל ותעבירו למקפיא שזה יתייצב.
-
שלב 3
תוציאו את השמנת המתוקה המושרית בקורנפלקס מהמקרר, סננו את השמנת המתוקה מהקורנפלקס לתוך קערה והקציפו עד שתתקבל קצפת יציבה. תוסיפו שליש פחית חלב מרוכז והמשיכו להקציף. בסיום ההקצפה יש להוסיף חופן קורנפלקס כמו בסרטון ולערבב.
-
שלב 4
תוציאו את התבנית שהכנסתם למקפיא עם תערובת הקורנפלקס והשוקולד הלבן המשוטחת, צקו עליה את תערובת הקציפה ותיישרו. תכסו ותעברו למקפיא לכמה שעות או ללילה שלם.
-
שלב 5
אחרי שהכל קפא - תוציאו ותחתכו בזריזות לריבועים קטנים לצורת גלידוניות, תחזירו חזרה למקפיא. בנתיים תמיסו במיקרוגל 3 חפיסות של שוקולד לבן בפולסים של 30 שניות. תוסיפו לתוך תערובת השוקולד חופן של קורנפלקס, ערבבו וחכו שהתערובת תתקרר מעט ושלא תהיה רותחת מדיי (אחרת זה ימיס את הגלידוניות). תוציאו מהמקפיא כל פעם גלידונית אחת מהמקפיא וטבלו בקערת השוקולד, תוציאו לקערה אחרת ותחזירו מיד למקפיא כדי שלא תימס לכם. תהנו
הערות
אפשר להשתמש בקורנפלקס ללא גלוטן
אפשר להשתמש בשוקולד חלב ולא בלבן
רצוי להשתמש בקורנפלקס נייטרלי ולא מתוק! (ממילא כל זה כבר מתוק מדיי).