צלי בקר ברוטב פטריות וערמונים

מתכון לצלי בקר ברוטב פטריות וערמונים
רמת קושי: מתקדם זמן הכנה 25 דקות זמן בישול 5 שעות זמן מנוחה 5 דקות זמן כללי 5 שעות 30 דקות
כמות מנות: 6

מצרכים ל-6 סועדים

לרוטב

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    קלפו את קליפות שורשי הפטרוזיליה וסלרי ותחתכו גס, קלפו את הבצלים ותחתכו גם גס כמו בוידאו, כנ"ל גזר, שום תשאירו שיניים שלמות, תצרבו 2 קילו בשר מספר 5 גוש שלם של צלי כתף בקר טרי בסיר רחב ועמוק, תשחימו אותו טוב טוב.

  2. שלב 2

    לאותו סיר רחב תוסיפו מים עד לכיסוי ותוסיפו את כל שאר המצרכים: כף גדושה רסק עגבניות, סילאן, פלפל שחור טחון, כורכום פפריקה מרוקאית מתוקה, מעט כמון, אבקת מרק כף מלח ותוסיפו את כל ירקות השורש ושיני השום שחתכתם לבפנים, תוסיפו עוד מים אם צריך עד לכיסוי, תסגרו מכסה תביאו לרתיחה ואח"כ תנמיכו עוצמה לבינונית ובשלו הכל כ-3 שעות או עד שאתם נועצים מזלג או סכין ורואים שהבשר התרכך. ברגע שהוא רך תוציאו אותו לצלחת תכסו אותו ואת כל נוזלי הציר תסננו לקערה אחרת (נשתמש בהם אח"כ לרוטב! תעבירו הכל למקרר ותנו לנתח להצטנן ולהתקרר.

  3. שלב 3

    אחרי שהנתח ישר במקרר והתקרר מספר שעות או לילה תוציאו אותו, תפרסו לפרוסות בעובה של 2-3 סנטימטר כמו בסרטון ותניחו בצד, חתכו 2 בצלים לרצועות ותוסיפו לסיר סוטאז' רחב קרמלו את הבצלים טוב טוב, חתכו את הפטריות לפרוסות, תוסיפו גם כן וטגנו, ברגע שהכל מקורמל יפה תוסיפו את חתיכות הבשר בצורה מסודרת כמו מניפה, תוסיפו מנוזלי הציר שבישלנו לפני עד לכיסוי של הבשר, תוסיפו ערמונים, אם צריך תקנו תיבול תמליחו ופלפלו וכמובן אם בא לכם רוטב סמיך יותר תערבבו 2 כפות קורנפלור עם מים תוסיפו ותערבבו בעדינות, ככה יצא רוטב סמיך ועשיר! תהנו!

הערות

אפשר לוותר על הערמונים ולהוסיף למשל פרחי כרובית או מה שאוהבים :)

אפשר להסמיך את הרוטב עם קמח וגם, אבל את הקמח לשפוך בשלב ההתחלתי ברגע שמקרמלים את הבצל.

מילות מפתח: צלי בקר ברוטב פטריות וערמונים

שאלות ותשובות

פתח בהרחבה:
אפשר להשתמש בבשר מסוג אחר?

לבקש מהקצב בשר שמתאים לבישול ארוך רצוי בשר שומני, בשר עם שריר יתאים לתבשיל הזה.

האם אפשר לוותר על השלב של בישול הבשר כגוש?

כן. אבל לטעמי השלב הזה הוא בגדר חובה כדי שיצא צלי מדהים ויפה.

אפשר לוותר על הערמונים?

בהחלט כן. אפשר לשים פרחי כרובית ולשים פטריות שלמות מכמה סוגים!

2 תגובות

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *