תיאור
מתכון לפלאפל ביתי ערבי - אוורירי טעים מפנק וקל להכנה, מהרו להכין בבית ותהנו מפלאפל מושלם, אל חשש, זה לא כזה מסובך :)
פלאפל ביתי ערבי
מצרכים ל-5 סועדים
הוראות
-
שלב 1
יש להשרות 400 גרם גרגירי חומוס בקערה עם הרבה מים למשך לילה שלם, יש למלא את הקערה ממש בהרבה מים. אחרי לילה הגרגירים יתפחו, סננו אותם במסננת ושטפו אותם טוב
-
שלב 2
הוסיפו למעבד מזון חזק חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור כוסברה, 4 שיני שום בלי הקליפה + בצל לבן בגודל בינוני קלוף וחתוך לרבעים, תסגרו תטחנו בפולסים ולא יותר מדיי.
-
שלב 3
לאחר מכן מוסיפים את גרגירי החומוס שהשרינו ושטפנו ואת כל התבלינים שכתבתי למעלה, פפריקה אדומה מתוקה מלח פלפל אבקת סודה לשתייה שומשום סוגרים ונותנים טחינה בפולסים (לא יותר מדיי שלא תצא משחה וכדי לשמור על אווריריות!). יש לפתוח מדי פעם ולהוציא את מה שנשאר למטה במעבד המזון ולהעביר למעלה, לערבב מעט ולטחון שוב.
-
שלב 4
יש להוסיף לתערובת הירוקה 30 גרם פירורי לחם, מערבבים טוב עד שהכל מתאחד מעבירים לקערה סוגרים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה.
-
שלב 5
אחרי שעה מוציאים את הקערה לוקחים כל פעם כף ממנה ומכדררים לכדור, לא לוחצים חזק כדי לשמור על אווריריות, מסדרים יפה על צלחת.
-
שלב 6
חממו שמן לטיגון עמוק שיגיע ל-170 מעלות, תוסיפו כל פעם לשמן מספר כדורי פלאפל, חכו שיקבלו צבע יפה ותוציאו לרשת טיגון ותבדקו אחד שהוא מוכן, אל תשרפו אותם!
אם השמן יהיה רותח מדיי הכדורים ישרפו מבחוץ ובפנים ישארו חיים! -
שלב 7
תמרחו בחצי פיתה חומוס חריף טחינה חצילים חמוצים סגולים, סלט קצת בצל עם סומק קצת פלפל ירוק חריף, תבנו את הביס המושלם ותהנו!
הערות
אם בא לכם את הפלאפל יותר חריף תחליפו את הפפריקה לחריפה
לטגן בשמן עמוק ושלא יהיה רותח!
תשמעו חברים יצא לי פלאפל הכי מטורף שהכנתי בחיים שלי אוורירי טעים כל המשפחה עפה!
שמחים שנהניתם!