תיאור
עוגת גבינה בייגלה מלוח עם הרוטב בייגלה מלוח האהוב של גולדה, אמאלה ואבאלה כל ביס פה חגיגה בפה! תחתית של ביסקוויטים ובייגלה ואת העוגה מכינים בקלי קלות!
עוגת גבינה בייגלה מלוח
מצרכים לעוגה בתבנית בקוטר 18
לטופינג:
הוראות
-
שלב 1
גרסו את ביסקוויטים הפתיבר והבייגלה במעבד מזון עד שיתקבל מרקם פירורי, מיד לאחר מכן תמיסו את החמאה בפולסים של 30 שניות במיקרוגל ותוסיפו לתערובת הפירורים, ערבבו טוב טוב עד שהתערובת "תשתה" את החמאה הנוזלית.
-
שלב 2
תעבירו את תערובת הפירורים לתבנית בקוטר 18 מרופדת בנייר אפייה כמו שצריך ושטחו טוב בעזרת כלי שטוח או כף, תעבירו בנתיים למקרר לכ-15 דק'.
-
שלב 3
תכינו את תערובת הגבינות: לקערה גדולה תוסיפו 2 גביעים של גבינת שמנת 16% שומן או 32% שומן, תמעכו אותה ותוסיפו 2 כפות סוכר, ערבבו הכל עם מטרפה עד שהסוכר ימס לתוך הגבינה ויתקבל מרקם קרמי! תוסיפו אח"כ כפית תמצית וניל, רוטב בייגלה מלוח של גולדה מ-3 יחידות וערבבו טוב!
-
שלב 4
בקערה נפרדת יש להקציף חצי גביע שמנת מתוקה קרה מהמקרר (125 מל) לקצפת יציבה, מוסיפים את תערובת הקצפת לתערובת גבינת השמנת והרוטב בייגלה ומערבבים טוב טוב בתנועת קיפול.
-
שלב 5
תוציאו את התבנית עם תחתית העוגה מהמקרר וצקו עליה את תערובת הגבינות, תיישרו הכל בעזרת מרית, שפכו מלמעלה 2 יחידות רוטב בייגלה מלוח של גולדה וסובבו את התבנית כך שהרוטב יגיע לכל שטח הפנים של העוגה. תוסיפו בייגלה רגיל ובייגלה שוקולד תכסו ותכניסו למקרר להתייצבות לכ-3 שעות עד לילה.
יש אפשרות גם להקפיא את העוגה ולהפשיר לפני שרוצים לאכול -
שלב 6
כדי לחלץ את העוגה בקלות ושתצא לכם יפה מהתבנית יש להוציא את העוגה מהמקרר, להכניס מגבת לקערה עם מים חמים לסחוט טוב לקפל ואז להניח על דפנות העוגה למשך חצי דקה כל פעם ואז לחלץ את העוגה בקלות. בתיאבון!
הערות
ניתן להקפיא את העוגה - יש לכסות היטב.
ניתן להשתמש ברוטב בייגלה מלוח של חברה אחרת.
ניתן לשים מעל העוגה איזה בייגלה שתרצו!
אחת המטורפות שיצאו לי ומה שכיף שלא צריך לאפות כלום! תודה רבה שחר!
תהני הרבה אהובה! שמח לשמוע!