תיאור
רוטב רוזה מושלם לרביולי, לפסטה לניוקי או לכל דבר שרק תרצו, אפשר אפילו לשלב אותו בלזניה והוא ישתלב פשוט נפלא, הוא מפוצץ בטעמים איטלקיים והוא פשוט טעים!
רוטב רוזה מושלם
מצרכים לרוטב בסיר רחב
הוראות
-
שלב 1
תחרצו X בכל עגבניית מגי ובשלו בסיר עם מים רותחים מספר דקות, אח"כ תעבירו למי קרח קלפו קליפה, חתכו על קרש חיתוך גדול שמרו את כל המיץ שלהן ושמרו בצד. אפשר כמובן גם לשרוף את העגבניות בתנור ולהסיר את הקליפה, כך יתקבל טעם מעושן יותר. חממו 50 גרם חמאה (קובייה) בסיר רחב ותוסיפו 3 כפות שמן זית, טגנו בצל אחד לבן חתוך לקוביות ואחרי כמה דקות שהזהיב תוסיפו 3 שיני שום כתושות וערבבו!
-
שלב 2
תוסיפו את עגבניות המגי המקולפות והמיץ שלהן, אתם יכולים למעוך את העגבניות בעזרת מועך פירה, תוסיפו את רסק העגבניות ותערבבו, תוסיפו חצי כפית אגוז מוסקט ו-1 כפית צ'ילי גרוס, כפית סוכר, מלח ופלפל שחור גרוס תערבבו טוב טוב, תוסיפו חצי כוס מים - רצוי להשתמש במי בישול הפסטה אם אתם רוצים שהפסטה תידבק בצורה מדהימה לפסטה. אם סמיך מדיי תוסיפו עוד קצת מים.
-
שלב 3
תמשיכו להוסיף את שאר המצרכים: את הטימין, עלי הבזיליקום הקצוצים (שיהיו קצוצים טוב ולא גס), חצי כוס של גבינת פרמז'ן מגורדת וגביע אחד של שמנת מתוקה להקצפה, ערבבו טוב.
-
שלב 4
סגרו את מכסה הסיר ובשלו כמה דקות על אש בינונית נמוכה ותערבבו מדיי פעם עד שהכל יצטמצם ויהיה סמיך ואחיד בטעם. תטעמו ואם צריך תקנו מליחות חריפות או מעט מתיקות. בשלב הזה ניתן להוסיף את הפסטה או הרביולי או להוציא את הרוטב לצלחת או להשתמש בו למה שתרצו.
הערות
אפשר להקפיא בקופסה אטומה טוב ולהפשיר לפני השימוש, להוסיף שוב פעם לסיר רחב ולחמם.