אורז צהוב עם גזר

אורז צהוב עם גזר ובצל מתכון אש
רמת קושי: מתחיל זמן הכנה 12 דקות זמן בישול 22 דקות זמן מנוחה 15 דקות זמן כללי 49 דקות
כמות מנות: 3

מצרכים לכ-3 סועדים

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    יש לשטוף את האורז טוב טוב ולסנן את הנוזלים (עד שהמים שקופים)

  2. שלב 2

    קלפו וגרדו בפומפייה 2 גזרים, חתכו בצל לחצי וקצצו לקוביות, אח"כ תוסיפו לסיר 2 כפות שמן זית וטגנו את הבצל מספר דקות עד שיתקרמל יפה, מיד לאחר מכן תוסיפו את הגזרים המגורדים וטגנו מספר דקות.

  3. שלב 3

    תוסיפו את האורז השטוף והמסונן, ערבבו, תבלו במעט כורכום, מלח, תבלין שום או שום גבישי או שום כתוש, מעט פלפל לבן,ערבבו טוב.

    לאוהבים ניתן להוסיף אבקת מרק עוף פרווה
  4. שלב 4

    מוסיפים 1.5 כוסות מים רותחים ומערבבים, מכסים את הסיר מלמעלה במגבת ובמכסה, מביאים לרתיחה לדקה ואח"כ מנמיכים לעוצמת הבישול הנמוכה ביותר לבישול של 22 דקות בדיוק, בסיום מכבים אש ונותנים לסיר לנוח 15 דקות. מיד לאחר מכן פותחים ואוכלים.

    שימו לב שהמגבת אינה עם ריח של מרכך כביסה! זה יתן לכם טעם לא טוב לאורז.
מילות מפתח: אורז צהוב עם גזר מתכון קל

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *