תיאור
קציצות טונה אפויות בתנור מפוצצות בחלבון וקלות להכנה במיוחד! הן מעולות לארוחת הערב, ארוחת הבוקר וגם לארוחת הצהריים. הן סוגרות פינה והן סופר בריאות! כ-9 גרם חלבון לקציצה אחת!
קציצות טונה אפויות בתנור
מצרכים ל-4 סועדים
מצרכים לקציצות:
לרוטב היוגורט
הוראות
-
שלב 1
סננו את הטונות מהמים ותעבירו לקערה, תוסיפו את השיבולת שועל הטחונה, הביצים לארג', ורוטב הסרירצ'ה ירוק ו האדום, תוסיפו את הירוקים (עירית ופטרוזיליה) וכל השאר המצרכים שכתבתי למעלה (רסק, מלח פלפל וכו') וערבבו כמו שצריך.
-
שלב 2
קחו כף מהתערובת, צרו קציצה, תניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אפשר לרסס אותו במעט שמן זית. תכניסו לתנור שחיממתם מראש ל-200 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו לכ-23-24 דקות. אחרי 12 דקות בערך תהפכו את כל הקציצות ותמשיכו לאפות.
-
שלב 3
למתבל היוגורט מוסיפים לקערה קטנה את היוגורט היווני או זה שאתם אוהבים ואת כל שאר המצרכים שכתבתי למעלה, מערבבים טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. טובלים את הקציצה במתבל ואוכלים, יאמי! בתיאבון
הערות
כ-9 גרם חלבון לקציצה אחת. אפשר כמובן גם להשתמש בטונה בשמן אבל רצוי בטונה במים.