תיאור
גזרים חריפים כבושים או מוחמצים תקראו להם איך שבא לכם, נשנוש מעולה לשבת או לעל האש כחלק ממגוון הסלטים על השולחן, קל להכנה! 5 דקות עבודה. יש באתר גם מתכון מעולה לבצל סגול מוחמץ שישדרג לכם כל כריך!
גזרים חריפים כבושים
מצרכים לצנצנת אחת
הוראות
-
שלב 1
חתכו את כל מגוון הפלפלים החריפים לרצועות ואת הגזרים לפרוסות דקות.
שימו כפפות כדי שלא יגע בידיים שלכם החריף בטעות! -
שלב 2
תוסיפו לסיר קטן כוס חומץ וכוס מים חמים, תרתיחו טוב, תוסיפו את המלח הגס וערבבו טוב, תנו לזה לבעבע.
-
שלב 3
לצנצנת זכוכית בגודל בינוני תוסיפו את פלחי הלימון החתוכים, רבע צרור שמיר, 2 שיני שום, כף זרעי כמון ואת כל הגזרים והפלפלים שחתכתם אתם יכולים לדחוס וממש להכניס עד למעלה!
-
שלב 4
שפכו את התחמיץ החם עד לחלק העליון של הצנצנת, סגרו ותנו לצנצנת לשבת על השיש 25-30 דקות. אח"כ תוכלו להעביר למקרר או לשמור במקום מוצל מעל לשבוע. יכול גם להחזיק מעל חודש ימים!