תיאור
מתכון למרק תירס פרווה עשיר שילדים אוהבים ושבטוח גם אתם תאהבו! קרם קוקוס, פיצוץ של טעם, פשוט מרק מנצח. נסו וספרו לי איך יצא! בקלי קלות!
מרק תירס פרווה
מרכיבים למרק בסיר גדול
הוראות
-
שלב 1
חיתכו בצל לבן לקוביות, חממו שמן זית, תוסיפו את הבצל וקרמלו, לקראת סוף הקירמול תוסיפו 3 שיני שום כתושות לעוד דקה של טיגון.
-
שלב 2
שמרו חצי פחית שימורים של גרעיני תירס בצד, לסיר תוסיפו 2.5 פחיות שימורים של גרעיני תירס מתוק, התכולה כולל הנוזלים!
הגרעינים ששמרתי ישמשו אותי בסוף התהליך כדי שישארו גרעינים שלמים במרק, מי שרוצה מרק חלק יכול להוסיף גם אותם בהתחלה לבפנים -
שלב 3
מוסיפים כף מלח וסוכר, חצי כפית פלפל וכורכום, מערבבים טוב, מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, שימורים של פחית קרם קוקוס באחוז שומן גבוה, ערבבו טוב טוב, טועמים מעט ואם צריך מתקנים תיבול ומוסיפים קצת אגוז מוסקט אם רוצים.
-
שלב 4
סגרו את הסיר, תביאו הכל לרתיחה ל-2 דקות ואח"כ תנמיכו לעוצמת חום בינונית לכ-30 דק' בישול. אח"כ פתחו מכסה ובעזרת בלנדר מוט תטחנו בפולסים את התירס שיש בסיר. ניתן גם להעביר למעבד מזון ולטחון למרקם ממש חלק אבל אני אוהב שיש "צ'אנק'ים" של תירס. בסיום מוסיפים את גרעיני התירס מחצי פחית השימורים ששמרנו בצד בתחילת הבישול. מערבבים טועמים ואם צריך מתקנים תיבול או מליחות, סוגרים לעוד בישול קטן, ביום שלאחר מכן המרק יהיה עוד יותר טעים! תהנו!
הערות
אפשר להשתמש גם בתירסים רגילים מבשלים ופשוט מפרידים אותם מקלחי התירס.