קובה דלעת

קובה דלעת
קובה דלעת

תיאור

קובה דלעת מסורתי מהמטבח הכורדי שלא תרצו להפסיק לאכול, מושלם לשבת המלכה או לארוחת הצהריים. מנה מנחמת חורפית טעימה במיוחד. אם אתם בקטע של קובה סלק לחצו כאן וצפו במתכון באתר. יש גם באתר מתכון לקובה חמוסטה חמוץ טעים עם בשר סיסקה וגם מתכון לקובה תימני שהמצאתי שהוא סופר טעים עם סחוג ירוק וחילבה!

רמת קושי: מתקדם זמן הכנה 50 דקות זמן בישול 50 דקות זמן כללי 1 שעות 40 דקות
כמות מנות: 6
מתאים לעונה: חורף

מצרכים לסיר קובה גדול

למילוי:

מצרכים למרק בסיר גדול

לעיטוף הקובה

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל הלבן חתוך לקוביות עד להזהבה (כדאי להוסיף מעט מלח בתהליך זה מזרז את הוצאת הנוזלים שלו), בנקודה הזו מוסיפים את קוביות הסלרי והדלעת הקטנות ומטגנים מספר דקות. מיד לאחר מכן מוסיפים את הבשר הטחון עם השומן ומפוררים מגבירים את עוצמת האש וחורכים את הבשר יפה כמו בסרטון, לקראת 2 דקות הטיגון האחרונות מוסיפים את שיני השום הכתושות לעוד טיגון קצר. בסיום מעבירים לקערה, מכסים ומעבירים למקרר לכמה שעות, כדי שיתמצק יפה.

    חובה לקנות בשר עם בין 20%-25% שומן כדי שאחרי שהבשר יתקרר השומן יתמצק וכך נוכל לייצר קציצות בשר שיחזיקו ולא יתפוררו! וכמובן גם זה טעים יותר
  2. שלב 2

    אחרי שעברו כמה שעות, מוציאים את הקערה עם הבשר מהמקרר, מערבבים טוב טוב בעזרת כף, לוקחים כל פעם כף מהתערובת לוחצים חזק ומייצרים כדורים, מניחים אותם על תבנית עם נייר אפייה מכסים בעדינות בניילון נצמד ומעבירים להקפאה!

  3. שלב 3

    מכינים את המרק: לסיר גדול 6-7 ליטר מוסיפים שמן זית מחממים ומטגנים בצל לבן חתוך לקוביות עד שיתקרמל יפה. מוסיפים תבלינים: פפריקה מתוקה, כמון, כורכום, אבקת מרק, פלפל שחור גרוס, מלח, רסק עגבניות, סוכר ו-4 שיני שום כתושות. מערבבים הכל טוב טוב כדקה או שתיים. מוסיפים כוס מים חמים או שתיים, חותכים את הסלרי הדלעת והדלוריות לקוביות (נקו את הדלוריות מכל הגרעינים והסיבים שיש בתוכה). ערבבו הכל טוב ותוסיפו עוד מים עד לשלושתרבעי גובה סיר! יש לכסות במכסה להביא לרתיחה ל-2 דקות ואח"כ להנמיך עוצמה ולבשל כשעה וקצת.

    מומלץ אחרי 45 דקות לפתוח את הסיר ולטעום לוודא שהטעמים טובים אם לא תתקנו מליחות ומתיקות.
  4. שלב 4

    לעיטוף הקובה לקערה תוסיפו את הסולת המלח הכורכום השמן וה-270 גרם מים, תערבבו טוב, תכסו ל-12-15 דקות. בסיום תוציאו את כדורי הבשר שהקפאנו מהמקפיא, קחו חתיכה מהסולת (אחרי שנחה!) שטחו אותה מעט על כף היד ותשימו עליה כדור בשר, תעטפו אותו עם הסולת עד למצב שיש מעטפת דקיקה, אם יש עודף סולת פשוט תשחררו את הצ'ופצ'יק ותחזירו חזרה לתערובת הסולת. תניחו את כדורי הבשר העטופים בצד ותכסו אותם בכל פעם עד שתסיימו כדי שלא יתייבשו לכם!

  5. שלב 5

    אפשר לעטוף בשיטה אחת: לקערה אחת מוסיפים 2 ביצים ומקשקשים היטב עם מזלג. מוסיפים מעט מלח. לקערה אחרת מוסיפים סולת עם מעט מלח וכורכום ומערבבים. התהליך הוא כזה: לוקחים כדור בשר קפוא, טובלים בתערובת הביצים, אח"כ מצפים בתערובת הסולת היבשה, וחוזרים על הפעולה שוב פעם. אח"כ כדאי להכניס את הכדורים למקרר או למקפיא עד שמכניסים את הקובה לסיר! השיטה הזו עובדת והיא סופר מדליקה!

  6. שלב 6

    כשהמרק מוכן ורותח! לוקחים כל פעם 4 קובה ומוסיפים אחד אחד בעדינות, מחכים שהמרק ירתח ויבעבע שוב ומוסיפים עוד 4. סוגרים מכסה מבשלים כ-50 דקות בודקים קובה אחד שהמעטפת שלו התרככה טוב ומגישים. תהנו ושתפו!

הערות

מלח פלפל לפי טעם אישי. על אבקת מרק אפשר לוותר אבל לא קריטי אם תוסיפו כף אחת לכל הסיר.

לא לוותר על השומן בבשר! חובה להשתמש בשומן! לדוגמה על 600 גרם בשר צריך 25% שהם רבע: 150 גרם מתוך כל הכמות צריכים להיות שומן.

מילות מפתח: קובה דלעת

שאלות ותשובות

פתח בהרחבה:
ניתן לשמור במקרר?

בהחלט כן. נשמר כמה ימים. אפשר אח"כ לחמם וזה אפילו עוד יותר טעים!

אפשר לעטוף את הבשר של הקובה בלי לטגן אותו?

בהחלט כן. בגלל שיש בבשר נוזלים כדור הבשר נוטה להצטמק בתוך מעטפת הסולת במהלך הבישול לכן השיטה שלי מעולה!

שיטת העיטוף עם הביצה טובה?

היא מעולה! יש כאלה שמרגישים קצת טעם של ביצים (אני לא מרגיש), השיטה מעולה, יוצא דקיק וטעים, אפשר לחזור על הפעולה 3 פעמים.

אם חסר לי דלורית אפשר להוסיף עוד דלעת?

בוודאי שכן. פשוט להוסיף לסיר קילו דלעת.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *