לחם בשר במחבת ברזל
תיאור
לחם בשר במחבת ברזל עם פיצוץ של טעמים, בשר טחון מלא בטעם על קרם חצילים וטחינה, פלפל שושקה, סחוג ירוק תימני שום קונפי ועוד!
מרכיבים
מצרכים למחבת ברזל בקוטר 28
לבצק (לעיטוף המחבת):
אופן ההכנה
-
שלב 1
יש לקלות את הפלפל שושקה והחציל על אש גלויה במנגל או על הגז.
ברגע שהפלפל קלוי ומעט שרוף מוציאים אותו לקערה ונסגור את הקערה – סגירת הקערה תעזור בהמשך בקילוף הפלפל!
לאחר שהפלפל התקרר מקלפים אותו בעדינות וחותכים לרצועות.
ברגע שהחציל שרוף ומוכן נותנים לו לשבת בקערה עד שיתקרר ויוציא נוזלים.
לאחר שהתקרר נקלף אותו, את בשר החציל נמליח מעט ונשים במסננת על מנת שהנוזלים יצאו.
לאחר מכן נכין שום קונפי (ניתן להשתמש בשום קונפי מוכן).
-
שלב 2
הכנת קרם החציל – לקערה נוסיף את בשר החציל המסונן , 2 שיני שום , טחינה גולמית , מעט מלח ושום קונפי. נערבב את המצרכים עד למרקם חלק, נסגור ונעביר למקרר.
-
שלב 3
הכנת הבצק – מוסיפים לקערה את הקמח, השמרים, המלח, השמן והמים. מערבבים עד ליצירת בצק חלק ללא גושים ומכסים להתפחה של כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
-
שלב 4
הכנת הבשר - נחתוך בצל לבן לקוביות, נכניס למחבת, נמליח מעט ונקרמל עד להזהבה. נוסיף את הבשר הטחון, המלח, הפלפל, הבהרט ואבקת המרק. נטגן (אך לא נשרוף) ונוציא את התערובת למסננת עד שהנוזלים יצאו - ניתן להוסיף מעט שמן שומשום.
-
שלב 5
לאחר שהבצק תפח נרדד אותו עם מערוך מקומח.
-
שלב 6
נרכיב את המנה במחבת יציקת ברזל - נניח למטה את הקרם חציל שהכנו, את תערובת הבשר הטחון המסונן מהנוזלים, רצועות פלפל שושקה שקילפנו, שיני שום קונפי, 4 כפיות של סחוג ירוק חריף, נזלף מעט טחינה גולמית, ונסגור את המחבת עם הבצק שרידדנו. נשמן את הבצק מלמעלה בשמן שום קונפי ונכניס לתנור שחומם מראש על 220 מעלות עד להזהבה לכ-20-25 דקות או עד שמזהיב - ניתן להגביר בסוף מעט את המעלות.
-
שלב 7
בסיום נוציא את המחבת, נשמן מלמעלה בשמן שום קונפי ונפזר מלח גס – ניתן לקשט ברוזמרין.
הערות
הערה: אפשר לשים בשר שאוהבים או פרגיות מפורקות או אפילו אסאדו מפורר.