קציצות פרגית שווארמה ובצל מקורמל

קציצות פרגית בטעם שווארמה ובצל מקורמל pinit
רמת קושי: בינוני זמן הכנה 45 דקות זמן בישול 1 שעות זמן כללי 1 שעות 45 דקות
כמות מנות: 5

תיאור

קציצות פרגית בטעם שווארמה עם ים של בצל מקורמל מושלם לשבת המלכה אתם חייבים להכין בהול!

מצרכים לסיר סוטאז' רחב

מצרכים לרוטב:

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. הכנת מלית הבשר לקציצות

    לקערה נוסיף את הפרגיות הטחונות, פרוסות הלחם, הביצה, הבצל המקורמל והתבלינים לתערובת הבשר: מלח, תבלין שווארמה, פלפל לבן, קארי, כמון, צילי גרוס חריף ואבקת האפייה. נכסה את הקערה היטב בניילון נצמד ונכניס למקרר ל30-60 דקות.

    אפשר להחליף את הפרגיות בחזה עוף טחון או בבשר בקר טחון
  2. הכנת הרוטב

    בינתיים נחתוך את הבצלים לרצועות דקות ונטגן בסיר רחב על להזהבה / קירמול. נוסיף את התבלינים לרוטב. מערבבים ומוסיפים את כוסות המים הרותחים. בכלי נפרד נוסיף 2 כפיות קורנפלור ונערבב עם מעט מים עד לקבלת תערובת אחידה. את התערובת נוסיף לסיר הרחב ונערבב עד להסמכת הרוטב.

  3. הכנת הקציצות

    נוציא את תערובת הקציצות מהמקרר ובעזרת ידיים רטובות ניצור קציצות. את הקציצות נטגן במחבת נפרדת מכל צד עד להשחמה.
    לאחר טיגון הקציצות ובדיקה כי הרוטב מוכן נוסיף את הקציצות לסיר הרוטב. נביא את הסיר לרתיחה ולאחר מכן ננמיך לעוצמה בינונית ונבשל את הקציצות ברוטב לעוד 45-60 דקות.

  4. השחמה בתנור

    לא חובה אך מומלץ – בסיום נעביר את הסיר לתנור שחומם מראש ל180 מעלות (לא טורבו) להשחמה של כ25 דקות. בתאבון!

מילות מפתח: קציצות פרגית שווארמה ובצל מקורמל

שאלות ותשובות

פתח בהרחבה:
האם אפשר להחליף את הפרגיות בבשר אחר?

בהחלט שכן! אפשר להחליף לעוף טחון או לבשר בקר טחון טלה או בשר טחון רגיל תבקשו מהקצב!

האם אפשר לוותר על החריפות של הצ'ילי?

בטח שכן. אפשר! לא חייב אותה.

האם ניתן להכין לפני שבת ולחמם לפני על הפלטה?

בהחלט כן! אפשר לחמם על הפלטה וזה אפילו יהיה טעים יותר

האם אפשר לוותר על הטיגון במחבת הנפרדת?

בטח שכן! אפשר לטגן באותה המחבת להוציא ולבנות את הרוטב. לחילופין אפשר גם לתת השחמה בתנור בסוף מלמעלה וזהו

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

[https://www.instagram.com/shahar_hen_hayokra/]