דג סלמון אפוי בתנור ברוטב טריאקי
תיאור
דג סלמון אפוי בתנור ברוטב טריאקי מושלם לארוחת הצהריים או לערב שבת המלכה. תכינו ותלקקו את האצבעות!
מצרכים ל-2-3 סועדים
הוראות
-
שלב 1
מערבבים בקערה את המצרכים הבאים: רוטב טריאקי, רוטב סויה, מיונז, סוכר, מלח, בצל ירוק ומיץ הלימון.
-
שלב 2
לתבנית עם נייר אפייה נכניס את חתיכות הסלמון ונצפה אותן היטב ברוטב שיצרנו.
-
שלב 3
נכסה את התבנית בנייר אפייה, נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לשלב אחד מתחת לשלב האמצעי ונאפה ל15 דקות בלבד. לאחר מכן נוציא את נייר האפייה ונאפה לעוד 5 דקות.
-
שלב 4
נוציא את התבנית מהתנור ונזלף את הרוטב שבתחתית התבנית על הדג בעזרת מברשת. ניתן להוסיף מלמעלה לקישוט בצר ירוק טרי ושומשום שחור/לבן. בתאבון!
הערות
אפשר לבחור גם בדג אחר שאוהבים ואם בא לכם לתקן תיבול מוזמנים להוסיף מתיקות או חמיצות. אפשר גם להכין על המנגל או על מחבת!