דג סלמון אפוי בתנור ברוטב טריאקי

דג סלמון אפוי בתנור ברוטב טריאקי pinit
רמת קושי: מתחיל זמן הכנה 10 דקות זמן בישול 20 דקות זמן כללי 30 דקות
טמפרטורת בישול: 180  °C כמות מנות: 3

תיאור

דג סלמון אפוי בתנור ברוטב טריאקי מושלם לארוחת הצהריים או לערב שבת המלכה. תכינו ותלקקו את האצבעות!

מצרכים ל-2-3 סועדים

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    מערבבים בקערה את המצרכים הבאים: רוטב טריאקי, רוטב סויה, מיונז, סוכר, מלח, בצל ירוק ומיץ הלימון.

  2. שלב 2

    לתבנית עם נייר אפייה נכניס את חתיכות הסלמון ונצפה אותן היטב ברוטב שיצרנו.

  3. שלב 3

    נכסה את התבנית בנייר אפייה, נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לשלב אחד מתחת לשלב האמצעי ונאפה ל15 דקות בלבד. לאחר מכן נוציא את נייר האפייה ונאפה לעוד 5 דקות.

  4. שלב 4

    נוציא את התבנית מהתנור ונזלף את הרוטב שבתחתית התבנית על הדג בעזרת מברשת. ניתן להוסיף מלמעלה לקישוט בצר ירוק טרי ושומשום שחור/לבן. בתאבון!

הערות

אפשר לבחור גם בדג אחר שאוהבים ואם בא לכם לתקן תיבול מוזמנים להוסיף מתיקות או חמיצות. אפשר גם להכין על המנגל או על מחבת!

מילות מפתח: דג סלמון אפוי בתנור ברוטב טריאקי,סלמון בתנור,סלמון ברוטב טריאקי

שאלות ותשובות

פתח בהרחבה:
אפשר להחליף לדג אחר?

בהחלט כן! לכל פילה דג שאוהבים וכמובן שאפשר להשתמש גם לדגים שלמים!

אפשר להכין אותו בצורה אחרת?

בהחלט! על המנגל, על מחבת ובנינג'ה!

אם חסר לי רוטב סויה זה קריטי?

ברור שלא - אפשר להוסיף צ'ילי מתוק במקום.

אפשר לחמם שוב את הדג ויצא עדיין טעים?

בהחלט כן. תשמרו קצת מהרוטב ותברישו על הדג שוב לפני החימום.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

[https://www.instagram.com/shahar_hen_hayokra/]