זיתים מבושלים ברוטב עגבניות פיקנטי

זיתים מבושלים ברוטב עגבניות pinit
רמת קושי: מתחיל זמן הכנה 10 דקות זמן בישול 15 דקות זמן כללי 25 דקות
כמות מנות: 1

תיאור

זיתים מבושלים ברוטב עגבניות או זיתים מרוקאים מבושלים ברוטב פינקטי חריף תקראו להם איך שבא לכם זו אחלה תוספת על האורז או עם הלחם לשבת המלכה!

מצרכים

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    סננו את הזיתים ותשטפו אותם במים טוב טוב. בשלו אותם כ-15 דקות ולאחר מכן תשטפו ותסננו שוב (יעזור בהוצאת המרירות שלהם!)

  2. שלב 2

    תוסיפו לסיר שמן זית חממו אותו וטגנו בצל לבן ופלפל ירוק חריף חתוכים לקוביות קטנות עד להזהבה

  3. שלב 3

    אחרי שהבצל והפלפל הזהיבו תוסיפו את הפפריקה, הצ'ילי הגרוס, הכמון, הכורכום, השום הכתוש, את המלח לפי טעם וערבבו, תוסיפו את העגבניות המרוסקות, לאותה פחית עגבניות מרוסקות תוסיפו עד חצי הגובה מים חמים, תוסיפו לסיר ותדללו את כל הרוטב, תוסיפו כף אחת של רסק עגבניות מרוכז וכפית סוכר או לפי טעמכם האישי. ערבבו טוב טוב תטעמו ותקנו תיבול לפי צורך.

  4. שלב 4

    ברגע שהרוטב מוכן וטעים תוסיפו את הזיתים השטופים שבושלו, ערבבו, סגרו מכסה בשלו עוד כ-15 דקות. יבוא לכם כמו כפפה על אורז לבן או עם החלה של שבת, תהנו!

הערות

אם לא רוצים חריף אפשר לוותר על הפלפל והצ'ילי

אם יש לכם זיתים עם גרעין תפרידו את הגרעין מהזית ותשתמשו בזיתים - אין בעיה עם זה.

מילות מפתח: זיתים מבושלים ברוטב עגבניות,זיתים מרוקאים מבושלים ברוטב חריף

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

[https://www.instagram.com/shahar_hen_hayokra/]