חמין מרוקאי לשבת
תיאור
מתכון לחמין מרוקאי אסלי קלאסי לשבת המלכה ב-10 דקות עבודה שכל אחד חייב להכין בבית לחורף הקרוב
מרכיבים לכ-5-6 סועדים בסיר ברזל גדול
הוראות
-
שלב 1
מוסיפים לקערה עם מים את החיטה ובקערות נפרדות משרים את השעועיות (אם הן מוכנות כמובן אין מה להשרות). מבשלים על הגז 6 ביצים עד שמגיעות למצב שהן מוכנות ומניחים בצד.
-
שלב 2
מחממים שמן זית בסיר יציקת ברזל גדול (6 ליטר) וצורבים את חתיכות הבשר מכל צד (שפונדרה/קשתית/אסאדו ובשר מספר 8 + מח עצם), לאחר שהן משחימות מוציאים לקערה ומוסיפים את הבצל הקצוץ ומזהיבים טוב.
-
שלב 3
תוסיפו את שיני השום הקלופות ואת החיטב וערבבו טוב. תיזהרו לא לשרוף כלום.
-
שלב 4
תחזירו את הבשר שהוצאתם לקערה כולל הנוזלים שיצאו ממנו תוסיפו ראש שום שלם, בצל לבן שלם קלוף, את כל הקטניות שהשריתם ושטפתם (שעועיות וגרגירי חומוס), השעועית האדומה הלבנה השחורה החומה, תוסיפו את תפוחי האדמה הקטנים (תקלפו אותם) ואת הבטטה (יש לחתוך אותה גס כיוון שבבישול ארוך היא הופכת לממש רכה) וסדרו בסיר יפה.
-
שלב 5
תכינו בקערה קטנה תערובת תבלינים מרוקאית עם רבע כוס שמן זית, 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה מרוקאית בשמן, כף מלח, 2 כפות אבקת מרק (או מרק עוף), 3 כפות סילאן, פלפל שחור גרוס וכוס מים רותחים. ערבבו היטב ושפכו לסיר.
אפשר להחליף את הסילאן בדבש -
שלב 6
תוסיפו מים חמים כמעט עד לכיסוי (לא להגזים עם המים!), צריך שיראו את הירקות קצת, תוסיפו את הביצים הקשות שבישלתם, תביאו את הסיר לרתיחה לכ-3 דקות ואח"כ תורידו מהאש תכניסו לתנור על 100 מעלות ללילה שלם או לכ-12 שעות. תפתחו בסיום תוציאו ותתחרעו שיהיה בתיאבון, קל טעים מהיר ומנחם לשבת המלכה!
אפשר להוסיף גם כמה חתיכות ג'חנון מלמעלה.
הערות
אם אין סילאן תחליפו בדבש
אם אין אבקת מרק בצל תחליפו במרק עוף או בעוד מלח
אם בא לכם שימו כמה חתיכות ג'חנון בשקית קוקי עם חור קטן ותניחו מלמעלה
אפשר לשים בשקית קוקי נפרדת את החיטה, לתבל ולבשל בסיר קטן ולשים בשקית ואז למקם אותה בחלקו העליון של הסיר
יש כאלה הנוהגים להכין נקניקיות קישקע ולמקם גם כן בסיר החמין.