תיאור
כרוב ממולא צמחוני מלפוף שלא תוכלו להפסיק לאכול וכן הוא טעים ברמות גם כשאוכלים אותו קר מהמקרר! אפשר להגיש אותו כמנה ראשונה על השולחן ולהנות מפיצוץ של טעמים! אם אתם בקטע של בצל ובשר יש באתר גם מתכון לבצלים ממולאים מקורמלים עם בשר אורז וצנוברים שפשוט נמסים בפה!
כרוב ממולא צמחוני מלפוף
מצרכים לסיר סוטאז' לכ-5-6 סועדים
למילוי:
לרוטב:
להגשה
הוראות
-
שלב 1
3 אפשרויות לריכוך עלי הכרוב: אפשרות 1 היא להכניס אותו למקפיא למספר שעות או לילה ואח"כ להוציא ולהפשיר. העלים יתנתקו לבד. אפשרות שניה היא לבשל את כל הכרוב בסיר עם מים חמים עד לכיסוי וכל פעם לנתק ממנו עלי כרוב ולשמור בצד. אפשרות 3 היא לכסות בניילון נצמד בתוך קערה עמידה לחימום במיקרוגל ולהכניס כל פעם ל-5 דקות, להוציא עלים ראשונים רכים ואח"כ שוב לחמם במיקרוגל.
-
שלב 2
חתכו 2 בצלים לבנים לקוביות וקרמלו עם קצת מלח. מדי פעם תוסיפו מים ותגרדו את החלק החום. ברגע שמספיק מקורמל תעבירו לקערה, תוסיפו צרור שמיר חתוך ללא הגבעולים ואת שאר המצרכים הכתובים למעלה עבור המילוי.
-
שלב 3
יש לחתוך את החלק התחתון של הכרוב מלמטה (הגזע) זה יסייע בהוצאת עלי הכרוב אחרי ההפשרה מהמקפיא. אם מתקשים להפריד מכניסים שוב למיקרוגל לריכוך. חותכים את "העורק הראשי" הקשה בכל עלה כרוב ממש כמו בסרטון (תשמרו את עורקי הכרוב שחתכתם בצד כי נשתמש בהם בסוף ונשים אותם בתחתית הסיר), תחצו את עלה הכרוב ל-2 חצאים. שימו כף או כפית מהמילוי (לא לפוצץ במילוי הריי שהאורז יתנפח בבישול), קפלו שוליים משמאל לימין ומימין לשמאל ומהאמצע תגלגלו. למלפוף אפשר שלא לקפל את השוליים ופשוט רק לגלגל.
-
שלב 4
לרוטב של הממולאים בסיר יש לשפוך לקערה את המים ואת כל שאר הפרודוקטים הרשומים מלמעלה, יש לערבב היטב, אם צריך טועמים קצת ומתקנים טעמים של חמיצות מליחות או מתיקות.
-
שלב 5
בניית סיר הממולאים: זלפו שמן זית, סדרו את עורקי הכרוב שחתכתם מקודם בתחתית ועוד קצת שאריות של עלי כרוב שנשארו לכם, שימו את כל ממולאי הכרוב שגלגלתם יפה בצורת ספירלה ממש כמו בסרטון, שפכו את הרוטב בזהירות בעזרת מצקת, סדרו פרוסות עגבניות מגי ושיני שום שלמות, זלפו עוד קצת דבש מלמעלה ושמן זית (אפשר להניח צלחת על הממולאים) סגרו מכסה תביאו לרתיחה לכ-2 דק' ואח"כ הנמיכו לעוצמה נמוכה לבישול של כשעה וחצי או עד שהממולאים מספיק רכים ונימוחים. חכו שיתקררו ותאכלו. אפשר גם לאכול ישר מהמקרר זה טעים ברמות!
אפשר לשלב עם אותו המילוי גם בצלים ולעשות סיר יפה
הערות
אתם יכולים להשתמש באותו המילוי ולהכין סיר ממולאים מגוון עם עלי גפן, בצלים, קישואים וכרוב :) או לעשות סיר של כרוב לבן וכרוב סגול ממולא שזה גם מדליק.