תיאור
קציצות בשר עם בטטות ובצלים מקורמלים שיתחסלו במהירות, לאכול ליד אורז לבן בצד או לשים בתוך חלה, פשוט ביס חלומי במיוחד!
קציצות בשר עם בטטות ובצלים מקורמלים
מצרכים ל-5 סועדים
לתערובת הקציצות
לרוטב (סיר בקוטר 32)
הוראות
-
שלב 1
לתערובת הקציצות ערבבו בקערה גדולה ונוחה את כל המרכיבים הכתובים למעלה עד שתקבלו תערובת אחידה. יש לערבב עם כפפות, כסו והכניסו לכשעה למקרר.
-
שלב 2
קלפו את הבטטה וחתכו לקוביות בגודל בינוני נגיס, את הבצלים קלפו וחתכו לרצועות דקות, חתכו גם את הכוסברה והפטרוזיליה ושימו בצד.
-
שלב 3
הוציאו את תערובת הקציצות מהמקרר וקחו כל פעם כף מהתערובת ובעזרת ידיים רטובות צרו קציצות בשר ותטגנו בסיר רחב עם שמן זית חם כ-2 דקות מכל צד עד להשחמה, בסיום תוציאו החוצה לצלחת ושמרו בצד (לא לנקות את הסיר!)
-
שלב 4
תוסיפו עוד 3 כפות שמן זית, תוסיפו את הבטטות והבצלים שחתכתם מקודם, ערבבו סגרו ותנו להכל להתבשל מספר דקות. לאחר מכן פתחו מכסה תוסיפו את ציר הבקר או המים החמים, תערבבו בצלוחית נפרדת קורנפלור עם מעט מים עד שאין גושים ותוסיפו (כדי שהרוטב יהיה סמיך יותר*), תוסיפו דבש מלח פלפל, טועמים ואם צריך מתקנים מתיקות או מליחות לפי טעמכם. תוסיפו את הפטרוזיליה והכוסברה שקצצתם מקודם ותערבבו.
-
שלב 5
תוסיפו את הקציצות אחת אחת חזרה לרוטב בסיר, תנמיכו את עוצמת האש לבינונית ובשלו הכל כשעה וחצי. אפשר בסיום להכניס לתנור (כמו שעשיתי) ולהשחים הכל מלמעלה עוד כ-20 דקות עד 180 מעלות.
אופציית התנור איננה חובה. אפשר גם במקום הגז לאפות את הכל בתנור בסיר עמיד לתנור.
הערות
מי שאוהב יכול להוסיף צ'ילי חריף לתערובת הקציצות ופלפל צ'ילי לרוטב
ניתן להגיש ולפזר עם כוסברה ופטרוזיליה טרייה מלמעלה
אפשר להשתמש בבצל שרוצים
אם אין פרוסות לחם שימו בתערובת הקציצות כוס פירורי לחם (כוס פלסטיק קטנה 180 מל)