תיאור
בצלים ממולאים בשר אורז וצנוברים טעמים עמוקים מתקתקים הכל רך נימוח ונמס בפה, תנסו להכין וספרו לי איך יצא לכם. מושלם לשבת או לחג.
בצלים ממולאים בשר אורז וצנוברים
מצרכים לסיר רחב
לתערובת המילוי
לרוטב בסיר (נוזלים)
הוראות
-
שלב 1
יש להשרות את האורז העגול במים או לשטוף עד שהמים הופכים לשקופים. קלפו את שבעת הבצלים חרצו בהם עד לאמצע ותבשלו בסיר גדול עם מים חמים כ-20 דקות או עד שהקליפה שלהם מתחילה להתנתק מהם. בסיום תעבירו למי קרח לעצור את הבישול ושיתקררו!
תשמרו את נוזלי בישול הבצלים שבסיר בצד - נשתמש בהם אח"כ! -
שלב 2
לסיר רחב מוסיפים שמן זית מחממים, כפית פלפל שחור גרוס, 2 בצלים לבנים קטנים (אפשר להשתמש בלבבות 2-3 בצלים שבישלנו בסיר), מטגנים עד להזהבה ומוסיפים 6 כפות צנוברים קולים אותם טוב טוב עד שהם מקבלים מעין השחמה יפה.
-
שלב 3
מוסיפים למחבת עם הבצל והצנוברים את הבשר הטחון ומפוררים בעזרת כף עץ, נותנים לו טיגון בעוצמה גבוהה כדי לקבל "תגובת מייארד" שזו בעצם צריבה של הבשר הטחון וקבלת טעמים עמוקים יותר. מוסיפים כף מלח, כף דבש, סוחטים מיץ לימון מלימון אחד, מערבבים עד שהנוזלים נעלמים, מוסיפים את הבהרט, האורז העגול השטוף והמסונן וחצי צרור פטרוזיליה קצוצה, מערבבים ומוציאים לקערה.
אל תנקו את הסיר. תשמרו בצד כי אח"כ נבשל בו את הבצלים! תשאירו בו את כל הטעמים. -
שלב 4
מפרידים בזהירות את קליפות הבצלים, ממלאים בכף מתערובת המילוי ומגלגלים לאט ובעדינות.
-
שלב 5
בסיר בו טיגנו את הבשר מוסיפים כפית סוכר ומחממים אותה עד שתגיע למצב של קרמל, זה מה שיתן עוד מנעד טעמים עשיר. מניחים את כל הבצלים הממולאים שהכנו לפני זה כשהחתך שלהם פונה כלפי מטה! מסדרים יפה אחד ליד השני אפשר למחוץ טיפה.
-
שלב 6
לקערה מוסיפים כוס מים או כוס ציר בקר, סוחטים לימון, מוסיפים כף סילאן ודבש, פלפל שחור מלח שמן זית ומערבבים. שופכים את הנוזלים על הבצלים בעדינות ואפשר בעזרת מצקת לאט לאט עד לכיסוי הגובה שלהם. אפשר לזלף עוד קצת שמן זית, מכסים במכסה, אפשר גם לכסות עם צלחת בפנים. מנמיכים את עוצמת האש לבינונית-נמוכה לבישול של כשעה או שעה וחצי. מיד לאחר מכן פותחים מכסה ומבשלים עוד כחצי שעה או עד שהנוזלים מתאדים.
-
שלב 7
לוקחים קצת עם כפית מהנוזלים שנשארו בסיר ומזלפים על גבי הבצלים עצמם, מזלפים אם רוצים עוד טיפה שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות לא טורבו לכ-30 דקות נוספות עד להשחמה יפה שלהם! תהנו
שלב ההשחמה לא חובה אך רצוי מאוד!
הערות
מליחות חמיצות ומתיקות לפי טעמכם האישי תמיד אפשר לשחק עם זה. למי שאוהב שיוסיף קצת אבקת מרק לתערובת הבשר זה בסדר.
יש אפשרות לרכוש ציר בקר מוכן של כל מיני חברות.