תיאור
מתכון לדג דניס על האש בנייר כסף - קל מומלץ טעים בריא מושלם לארוחת הצהריים, להכין לפני ערב שבת ולהגיש או בחג כלשהו, ליום העצמאות, בקיצור, שווה!
דג דניס על האש
מצרכים ל-4 דגי דניס
הוראות
-
שלב 1
קצצו את כל עשבי התיבול הירוקים הכתובים למעלה גס גס ותוסיפו לקערה, תקצצו כמובן גם את השום ותוסיפו את הטימין (בלי הגבעולים הקשים שלו), תוסיפו שמן זית מלח פלפל ומיץ מלימון סחוט טרי!
אפשר להוסיף גם 3 עלי נענע קצוצים -
שלב 2
פתחו את בטן דגי הדניס ומלאו כל אחד מהם בתערובת עשבי התיבול החמוצה, תעשו להם חתכים מלמעלה ואם אין להם תחרצו אותם בעצמכם תחרצו בהם לא עמוק מדיי. תניחו מתערובת הירוקים גם מלמעלה!
-
שלב 3
עטפו בנייר כסף היטב ותעשו חורים עם סכין או מזלג.
-
שלב 4
תניחו על מנגל גז או מנגל גחלים לכ-5 דקות מכל צד, תוציאו דג אחד תוודאו שמוכן ואח"כ תוציאו את כל השאר, אפשר לתת להם מנוחה קלה של כמה דקות. אל תשימו אותם הרבה זמן על המנגל שלא יתייבשו לכם!
הערות
אפשר לשחק עם הירוקים ולהוסיף 3-4 עלי נענע טריים וקצת זעתר ורוזמרין טריים. יהיה טעים! לא לשכוח מלח בכמות טובה ולא מוגזמת!