דג מרוקאי לשבת

מתכון לדג מרוקאי לשבת קודש pinit
רמת קושי: בינוני זמן הכנה 15 דקות זמן בישול 35 דקות זמן כללי 50 דקות
כמות מנות: 4

תיאור

מתכון לדג מרוקאי לשבת קודש שמכינים תוך 10 דקות עבודה בלי מאמצים מיותרים, לנגב עם החלה של שבת ולהתענג על כל ביס!

מרכיבים ל-4-5 מנות בסיר סוטאז' רחב

לתערובת התבלינים

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    חתכו את כל הירקות ותניחו בצד. מחממים שמן זית בסיר רחב ונמוך (סוטאז') ומוסיפים את תפוחי האדמה והגזרים, נותנים להם טיגון טוב ככה שיקבלו מעין חריכה וטיגון כיפי. אח"כ תוסיפו את הפלפלים האדומים (יש לנקות אותם מגרעינים ומהלבן שלהם ולחתוך לרצועות, אח"כ תוסיפו את הפלפלים החריפים חתוכים גס, תוסיפו את שיני השום וטגנו הכל מספר דקות על עוצמה בינונית ולא חזקה!

    מי שרוצה פחות חריפות שינקה את הגרעינים והעורקים מהפלפלים הירוקים או שיוותר עליהם!
  2. שלב 2

    מכינים בקערה נפרדת תערובת תבלינים עם 2 כפות פפריקה מרוקאית בשמן (מתוקה), מעט כמון וכורכום (חצי כפית מכל דבר, מעט פלפל צ'ילי גרוס, אבקת מרק, מלח חצי כוס שמן זית (או שמן קנולה רגיל) וחצי כוס מים ממש רותחים, מערבבים טוב טוב שכל הטעמים יפתחו ובודקים שאין גושים ומוסיפים מיד חצי מכמות תערובת התבלינים לסיר עם הירקות.

    שומרים את הכמות הנותרת של תערובת התבלינים כדי להבריש אח"כ את הדגים איתה!
  3. שלב 3

    מטגנים את הכל בעוצמה בינונית שהתבלינים יפתחו, מוסיפים עוד קצת סוכר ומעט מלח לפי טעם, מוסיפים עוד קצת מים ושלושתרבעי צרור כוסברה קצוצה. למי שרוצה יותר חריף שיוסיף עוד 4 פלפלים אדומים יבשים או פלפל צ'ילי, גרגירי חומוס מוכנים לאכילה מקופסה אחת (יש לשטוף ולסנן לפני!). מערבבים טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. סוגרים מכסה ונותנים בישול של 15 דקות.

    מי שרוצה יכול גם להוסיף זיתים ירוקים - חשוב לתת להם הרתחה במים לפני ואז לשטוף ולסנן כדי שתצא מהם המרירות
  4. שלב 4

    מוסיפים מלמעלה חתיכות של דג פילה דניס (או דג לבן אחר שאוהבים כמו לוקוס, פרידה, לברק וכו'), מברישים את הדגים עם תערובת התבלינים ששמרנו בצד מקודם מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה, סוגרים את המכסה ומבשלים כ-25 דקות עד שהכל מוכן, מדיי פעם כדאי לזלף מהרוטב מלמטה על הדגים כדי שיקבלו צבע יפה. חובה לאכול עם חלה טרייה של שבת! בתיאבון!

    רצוי להוסיף את הדגים כשהרוטב כבר דיי מוכן. הם מתבשלים מהר, וכמובן שאפשר להשתמש בדג סלמון!

הערות

אפשר להשתמש באיזה דג שאוהבים. כדאי מאוד לוודא שאין בו עצמות!

אם לא אוהבים בכלל חריף אל תשימו שום דבר שקשור לחריף

אם רוצים יותר חריף תשתמשו גם בפפריקה מתוקה ופלפל צ'ילי אדום טרי

מילות מפתח: מתכון לדג מרוקאי לשבת קודש,דג מרוקאי,דג מרוקאי חריף לשבת

שאלות ותשובות

פתח בהרחבה:
אפשר להשתמש בדג אחר?

בהחלט כן. אפשר להשתמש בפילה לברק, פילה פרידה, פילה לוקוס או כל דג לבן אחר שאוהבים

אם בא לי דג סלמון יכול לעבוד במתכון הזה?

כן. יש להשתמש בפילה סלמון טרי ואיכותי. יכול לעבוד!

אם אני לא אוהב גרגירי חומוס?

אז אפשר להשתמש בפול ירוק קפוא, או אפילו בזיתים ירוקים שרצוי להרתיח לפני ולסנן כדי להוציא מרירות

אם אני לא רוצה שיהיה חריף?

אז לוותר על כל מה שקשור לחריף. לא פלפל ירוק חריף לא פלפל יבש חריף ולא שאטה

2 תגובות

    1. היי. בגדול עדיף דג טרי תמיד אבל אפשר להשתמש בדג סלמון קפוא. בהצלחה.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

[https://www.instagram.com/shahar_hen_hayokra/]