תיאור
מרק לקוסקוס מרוקאי צהוב אותנטי קלאסי קל להכנה, מושלם לשבת המלכה, יבוא לכם כמו פצצה על הקוסקוס שמכינים במיקרוגל תוך כמה דקות עבודה.
מרק לקוסקוס מרוקאי
מצרכים למרק בסיר גדול לכ-5 סועדים
לגרגירי החומוס
למרק
הוראות
-
שלב 1
לקערה גדולה תוסיפו כוס גרגירי חומוס תשרו עם הרבה מים וכפית אבקת סודה לשתייה, ערבבו, השרו לילה שלם אח"כ תסננו תשטפו ותבשלו כ-30 דקות עם אבקת אפייה ל-30 דק' לריכוך התחלתי. אח"כ תוציאו לקערה בצד.
-
שלב 2
לסיר מרק גדול תוסיפו שמן קנולה, חממו טוב, וצרבו את חתיכות הבשר, תשחימו אותן היטב ובסיום ההשחמה תוציאו לצלחת.
לא לשטוף את הסיר אחרי ההשחמה - כל הטעם נמצא בשמן ובסיר שקיבל את טעם הבשר השחום -
שלב 3
לסיר מוסיפים את הכורכום ומערבבים, מלח פלפל, אבקת מרק בצל, ערבבו טוב, תוסיפו כוס מים ותגרדו את שאריות העוף מתחתית הסיר במידה ונשארו כאלה. יהיה טעם מרוכז נפלא בציר שם!
-
שלב 4
תחתכו לגדלים בינוניים את כל הירקות הכתובים למעלה, תוסיפו אותם לסיר, אפשר להתחיל עם הירקות הקשים ולקראת אמצע הבישול להוסיף את הירקות הרכים יותר (בטטה דלעת וקישואים למשל), תוסיפו חזרה את העופות שצרבתם, את גרגירי החומוס שעברו בישול ראשוני, תוסיפו עוד מים רותחים עד לשלושתרבעי גובה סיר (אל דאגה הירקות יצטמקו ויפרישו עוד נוזלים).
-
שלב 5
סוגרים מכסה, מביאים לרתיחה ל-2 דקות, אח"כ מנמיכים לעוצמת בישול נמוכה לכשעה ורבע או עד שהירקות מספיק רכים, טועמים ואם צריך מתקנים טעם. המרק ישתבח אפילו ביום שלמחרת, תהנו!
בשבת אפשר להכין את המרק בבוקר שישי ולהניח על הפלטה ליום שלמחרת, המרק יהיה טעים עוד יותר אפילו!
הערות
מי שאוהב יכול להוסיף אבקת מרק