תיאור
מתכון לסחוג ירוק תימני של אבא זוהר, מתכון מנצח שלא מחליפים, כמו שהיו מכינים כשהיינו קטנים עם טיפ קטן שיהפוך לכם את הסחוג לכזה שיבוא לכם כמו כפפה על הג'חנון או הקובנה של שבת
סחוג ירוק תימני
מצרכים לצנצנת סחוג אחת
הוראות
-
שלב 1
חתכו את גבעולי הכוסברה הטרייה ותכניסו למעבד מזון חזק וגדול, תוסיפו 3 שיני שום טריות, תנו טחינה בפולסים
-
שלב 2
תוסיפו 4 פלפלים ירוקים חריפים (תחתכו לרבעים ותורידו את הראש שלהם) ותנו עוד טחינה.
לפחות חריפות תוציאו את הגרעינים והעורקים הלבנים בתוך הפלפלים! אפשרי להוסיף גם פלפל צ'ילי אחד -
שלב 3
חתכו 3 עגבניות מגי בינוניות תוסיפו את המלח הכמון ושמן הזית ותנו עוד טחינה בפולסים עד להגעת המרקם הרצוי. לא להגזים עם הטחינה! תכניסו לצנצת מעוקרת ושמרו במקרר!
הערות
מי שלא אוהב עגבניות שיוותר עליהן או שיוסיף אחת. אבל לא כדאי לוותר :) עניין התיבול הוא לפי הטעם האישי
הכנתי ויצא פשוט מעדן המשפחה עפה על הגרסה הזו!
תהנו משפחה יקרה!