תיאור
סטייק כרוב בתנור בטעם בשרי - בטעם סטייק! גאוני טעים קל ומהיר להכנה, אחלה תוספת לארוחת הצהריים או כמנה ראשונה מושלם למי שטבעוני צמחוני או סתם בא לו סטייק בטעם בשרי ולהישאר פרווה :)
סטייק כרוב בטעם בשרי
מצרכים לכ-6 סטייקים
הוראות
-
שלב 1
לוקחים כרוב גדול לבן ומורידים את 4 השכבות הראשונות שלו, חותכים אותו לסטייקים עבים ומוסיפים לקערה עם הרבה מים חומץ ו-2 כפות מלח לבערך שעה. (למנוע ממזיקים להיות בכרוב ולצאת ממנו!)
-
שלב 2
תוסיפו לקערה שמן זית, אבקת מרק, תבלין לסטייק, מלח ופלפל, ערבבו הכל כמו שצריך, תנו טעימה קטנה ואם צריך תקנו תיבול.
-
שלב 3
לאחר שעה תוציאו את חתיכות הכרוב מהמים ותייבשו טוב עם נייר סופג, תברישו אותן במרינדה כמו שצריך מ-2 הצדדים.
-
שלב 4
תכניסו לתנור על 180 מעלות חום עליון תחתון *לא על מצב טורבו* לכ-30 דק', תוציאו, תהפכו לצד השני, כסו בנייר אפייה ותאפו עוד כ-30 דק' או עד שאתם מזהים שהסטייקים של הכרוב רכים.
-
שלב 5
תברישו אותם משני הצדדים שוב ברוטב ותגישו עם טחינה. אפשר גם להבריש אחרי ההפיכה הראשונה בתנור.
הערות
אפשר להשתמש בתבלין בטעם בשרי אחר שאוהבים. גריל עוף תבלין לקציצות בהרט ומה שבא לכם..