תיאור
פרגיות ואורז בלימון ודבש בסיר אחד עם אפונה והרבה דברים טובים. מנת עיקרית מושלמת לצהריים שאתם הולכים לעוף עליה ובטוח שגם הילדים.
פרגיות ואורז בלימון ודבש בסיר אחד
מצרכים לכ-5 סועדים
הוראות
-
שלב 1
הכינו מרינדת תבלינים: דבש שמן זית לימון סחוט, אבקת שום מלח פלפל טימין ואורגנו טריים, ערבבו הכל טוב טוב ותוסיפו את הפרגיות למרינדה, ערבבו היטב. ניתן לשמור במקרר מספר שעות או לילה או להכין ישר.
-
שלב 2
חממו 3 כפות שמן זית בסיר סוטאז' רחב ותוסיפו את הפרגיות לצריבה ראשונית, תנו להן השחמה יפה ותחזירו אח"כ לקערת מרינדת התבלינים (להשאיר את כל הנוזלים).
-
שלב 3
תוסיפו לסיר 1 בצל חתוך לקוביות וטגנו אותן עד להשחמה, ברגע שהבצל התקרמל יפה תוסיפו חזרה את הפרגיות עם הנוזלים שלהן, תוסיפו 1 כוס אורז בסמטי ותפזרו עוד קצת עלי אורגנו וטימין טריים אם תרצו. תוסיפו 4 שיני שום כתושות או חתוכות, 5 פרוסות לימון (אפשר להוריד קליפה למניעת מרירות), 2 כוסות מים רותחים, וכוס אפונה אחת קפואה משקית או משימורים מסוננת מנוזלים, תוסיפו אבקת מרק אם תרצו ומעט מלח, ערבבו הכל טוב טוב.
-
שלב 4
סוגרים מכסה, מביאים לרתיחה ל-2 דקות, אח"כ מנמיכים לעוצמת בישול נמוכה ומבשלים הכל לאט לאט 35 דקות. אח"כ פותחים מכסה ואוכלים. טעים ברמות תהנו.