תיאור
קובה חמוסטה ובשר סיסקה - מתכון אורגינל טעים ממכר ומדהים מושלם לחורף או אם אתם בדודא לקובה לשבת המלכה. כמובן שיש גם באתר מתכון לקובה סלק המוכר והידוע שכולנו אוהבים :)
קובה חמוסטה ובשר סיסקה
מצרכים ל-7-8 סועדים
למרק
למילוי:
למעטפת
הוראות
-
שלב 1
מכינים בשר סיסקה: לסיר רחב מוסיפים כוס שמן זית מחממים ומוסיפים 1.2 קילו של בשר בקר צלעות מספר 2 (חתוך לקוביות) ומטגנים בעוצמה נמוכה כמו קונפי כשעה, אחרי שעה של טיגון איטי מוסיפים את השום והבצל החתוכים, מלח פלפל בהרט מערבבים טוב וממשיכים לטגן עוד שעה שעה וחצי עד שהבשר שחום ממש (אל חשש הצבע הזה בסדר!) ורך. בסיום תוציאו את הבשר לקערה וחכו שיתקרר, את השמן תשמרו בצד נצטרך אותו לאח"כ.
-
שלב 2
ברגע שהבשר מוכן וקר תעבירו אותו למעבד מזון ותטחנו בפולסים, אפשר להוסיף קצת מלח לפי טעם וכמובן שצריך להוסיף קצת מהשמן שטיגנו בו את הבשר. מכסים ומעבירים לקירור במקרר, אח"כ מוציאים לוקחים כף כל פעם מהתערובת ומכינים כדורי בשר.
-
שלב 3
להכנת המרק: זלפו שמן זית לסיר גדול חתכו בצל לקוביות טגנו עד להזהבה, תוסיפו את שיני השום החתוכות, גבעולים+עלים של סלרי ומנגולד, תבלינים שכתובים למעלה הפלפל מלח אבקת מרק חוויאג', תסחטו כ-4 לימונים תוסיפו קצת סוכר ותוסיפו מים עד לשלושתרבעי גובה הסיר (קישואים תוסיפו בחצי השעה האחרונה של הבישול), תטעמו תיבול ותקנו אם צריך מליחות וכו'. סגרו מכסה תביאו לרתיחה ל-2 דקות ואח"כ תנמיכו לעוצמה נמוכה ובשלו 45 דקות.
במקום מים ניתן להוסיף ציר ירקות או ציר בקר! זה יצא מושלם -
שלב 4
בזמן שהמרק מתבשל תכינו את המעטפת לקובה: תוסיפו לקערה רחבה את הסולת, הבורגול הדק, המלח המים ערבבו כסו (שימו ניילון נצמד צמוד על התערובת שלא תתייבש חלילה) תנו להכל לנוח 20 דקות. אחרי זה בעזרת ידיים רטובות קחו חתיכה מהתערובת, שטחו את החתיכה עם כף היד שתהיה דקיקה צרו עיגול דקיק ותכניסו לתוכו את כדור הבשר שהכנתם מקודם, תסגרו את העיגול ותנו לו מחיצה קטנה שהקובה ייראה "מעוך" טיפה כמו מעין דיסקית. תמשיכו עם הפעולה הזו ותיישמו עם שאר כדורי הבשר.
-
שלב 5
ברגע שהמרק מוכן והוא לטעמכם, תוסיפו את הקובות בזהירות לתוכו וגם את הקישואים החתוכים. בשלו הכל כ-40 דקות על עוצמת אש בינונית ולא חזקה מדי (שלא יתפרקו!).
לא חייב לקלוף את קליפת הקישואים
הערות
על אבקת המרק ניתן לוותר
במקום בשר סיסקה אפשר להשתמש בבשר טחון
הסוכר יאזן לכם את החמיצות, לסוכרתיים שימו תחליף סוכר
הבשר לא שרוף - ככה הוא אמור להיראות. חובה לקרר אותו כדי שתוכלו לעבוד איתו.
אפשר להשתמש עם השמן שטיגנו בו את הבשר למרק עצמו ולטגן בו את הבצל.
אפשר להשתמש בציר ירקות / ציר בקר מוכנים. זה יעשיר את התבשיל.