קובה תימני
תיאור
קובה תימני הראשון מסוגו במדינה! טעים בועט מנצח אתם חייבים להכין! המצאה מקורית שלא תמצאו בשום מקום אחר!
מצרכים לסיר גדול:
למילוי הקובה:
למעטפת סולת:
אופן ההכנה
-
הכנת המרק התימני
בסיר גדול, נחמם שמן זית ונטגן בו את מח העצם. נחתוך את הגזר, השום, הבצל ותפוחי האדמה לקוביות גסות ונטגן אותם יחד עם מח העצם. לאחר מכן, נוסיף מים לסיר, יחד עם התבלינים וצרור כוסברה קצוצה. נביא את המרק לרתיחה, ואז ננמיך את הלהבה ונבשל על חום נמוך במשך כשעה או עד שהירקות מתרככים.
-
הכנת הקובה
את הבצל והגזר נחתוך לקוביות ונכניס למחבת. נוסיף פלפל שחור גרוס ונטגן עד שהירקות מתרככים ומשחימים. לאחר מכן נוסיף את הבשר הטחון והתבלינים. חשוב שבבשר הטחון יהיה שומן! לקראת הסוף נוסיף שום כתוש וכוסברה קצוצה. נערבב עד שהנוזלים מתאדים לגמרי ומעבירים לקערה. את הקערה נכסה בניילון ניצמד ונחכה כשעה עד שהתערובת תתקרר. לאחר מכן נערבב היטב את כל השומנים שהצטברו בתחתית הקערה ובעזרת כף נייצר כדורי בשר. את הכדורים נשים על מגש ונקפיא במקפיא למספר שעות או לילה.
-
עיטוף כדורי הבשר
ראשית עלינו להכין את הסולת – לקערה נוסיף סולת, מלח, כורכום , חוויאג' ושמן. נערבב ולאט לאט נוסיף את המים – עד ליצירת תערובת אחידה. את הקערה נכסה טוב בניילון נצמד על מנת שהסולת לא תתייבש ונותנים מנוחה של 20 דקות.
נוציא את כדורי הבשר הקפואים מהמקפיא. ניקח חתיכה מתערובת הסולת שיצרנו , נשטח היטב ונעטוף על כדור - חשוב שהעיטוף יהיה דקיק והדוק ללא חורים. במהלך העיטוף נכסה את הכדורים במגבת על מנת שלא יתייבשו. -
הכנסת כדורי הקובה למרק
נכסים כל פעם 3-4 כדורים לתוך המרק ונערבב. לאחר הכנת כל הכדורים למרק נבשל בעוצה בינונית כ45-60 דקות או עד שמוציאים קובה אחד ורואים כי הוא מוכן מבפנים. בתיאבון!
הערות
חובה שבבשר יהיה לפחות 30% שומן. יש לקרר אותו היטב ואחרי שהוא מתקרר והשומן יורד למטה תערבבו טוב טוב הכל וככה יצאו לכם קציצות מהבשר הטחון המוכן.