קערות לחם למרק

קערות לחם למרק
רמת קושי: בינוני זמן הכנה 2 שעות זמן בישול 30 דקות זמן מנוחה 10 דקות זמן כללי 2 שעות 40 דקות
טמפ' בישול: 200  °C כמות מנות: 3
מתאים לעונה: חורף

מצרכים ל-3 קערות בגודל בינוני

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    תוסיפו את המים והשמרים לקערה. ערבבו עם היד ותמיסו את השמרים. כסו את הקערה ל-15 דקות.

  2. שלב 2

    למיקסר חזק מוסיפים 2 כוסות קמח לבן ועוד כוס קמח טיפו 1 (אפשר 3 כוסות קמח לבן ולוותר על הטיפו 1). למי שרצה שיוסיף כף אחת של זרעי פשתן טחונים זה יוסיף עוד מנעד טעמים ללחם! תוסיפו כף שמן זית ואת תערובת המים והשמרים שערבבתם מקודם. המשיכו ללוש עד שמתקבל בצק אחיד יפה. הוא יפרד לבד מדפנות המיקסר.

  3. שלב 3

    לשים את הבצק על משטח העבודה בעזרת הידיים, תעבירו לתבנית עמוקה ומשומנת בשמן זית, שמנו אותו גם מלמעלה ותתפיחו כשעה וחצי או עד שהוא יכפיל את נפחו.

  4. שלב 4

    אחרי שהבצק תפח תורידו לו אוויר וחלקו ל-3 עיגולים שווים במשקלים (תשקלו במשקל). יש להתפיח שוב את הכדורים עוד כשעה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. רססו אותם בשמן וכסו טוב.

  5. שלב 5

    אחרי שהכדורים תפחו תברישו אותם במים. תכניסו תבנית עם מים חמים לתחתית תנור שחומם מראש ל-200 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו), תכניסו את התבנית עם הכדורים שתפחו לאמצע התנור לכ-30 עד 35 דקות או עד שישחימו יפה מבחוץ. בסוף תוציאו ותנו להם להתקרר.

    המים בתחתית התנור נועדו לתת קראסט ללחם מבחוץ. לא לוותר עליהם בשום פנים ואופן!
  6. שלב 6

    חתכו את חלקו העליון של הלחם, תוציאו את הבפנים של כל קערת לחם (שזה החלק הלבן בעצם) ותכינו ממנו או קרוטונים או שתאפו אותו בתנור על 200 מעלות לכ-20 דקות עד שיזהיב ותטחנו אותו במעבד מזון ותוסיפו שומשום. כמובן לחכות שיתקרר. כך בעצם תקבלו פירורי לחם שתוכלו להשתמש בהם לשניצלים קציצות או לכל מטרה! תשמרו את פירורי הלחם בצנצנת אטומה במקרר.

מילות מפתח: קערות לחם למרק

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *