קציצות פרגית שווארמה ובצל מקורמל
תיאור
קציצות פרגית בטעם שווארמה עם ים של בצל מקורמל מושלם לשבת המלכה אתם חייבים להכין בהול!
מצרכים לסיר סוטאז' רחב
מצרכים לרוטב:
הוראות
-
הכנת מלית הבשר לקציצות
לקערה נוסיף את הפרגיות הטחונות, פרוסות הלחם, הביצה, הבצל המקורמל והתבלינים לתערובת הבשר: מלח, תבלין שווארמה, פלפל לבן, קארי, כמון, צילי גרוס חריף ואבקת האפייה. נכסה את הקערה היטב בניילון נצמד ונכניס למקרר ל30-60 דקות.
אפשר להחליף את הפרגיות בחזה עוף טחון או בבשר בקר טחון -
הכנת הרוטב
בינתיים נחתוך את הבצלים לרצועות דקות ונטגן בסיר רחב על להזהבה / קירמול. נוסיף את התבלינים לרוטב. מערבבים ומוסיפים את כוסות המים הרותחים. בכלי נפרד נוסיף 2 כפיות קורנפלור ונערבב עם מעט מים עד לקבלת תערובת אחידה. את התערובת נוסיף לסיר הרחב ונערבב עד להסמכת הרוטב.
-
הכנת הקציצות
נוציא את תערובת הקציצות מהמקרר ובעזרת ידיים רטובות ניצור קציצות. את הקציצות נטגן במחבת נפרדת מכל צד עד להשחמה.
לאחר טיגון הקציצות ובדיקה כי הרוטב מוכן נוסיף את הקציצות לסיר הרוטב. נביא את הסיר לרתיחה ולאחר מכן ננמיך לעוצמה בינונית ונבשל את הקציצות ברוטב לעוד 45-60 דקות. -
השחמה בתנור
לא חובה אך מומלץ – בסיום נעביר את הסיר לתנור שחומם מראש ל180 מעלות (לא טורבו) להשחמה של כ25 דקות. בתאבון!