תיאור
מתכון לסלט קולסלאו מושלם טעים וקל להכנה תוך 10 דקות ויש לכם סלט נדיר לשבת המלכה, כחלק ממגוון הסלטים על שולחן שבת קודש! וגם אם בא לכם סתם להכין אותו לעל האש :)
סלט קולסלאו מושלם
מצרכים לסלט אחד
הוראות
-
שלב 1
חתכו כרוב לבן בגודל בינונית לשיערות דקות דקות - אפשר גם לחתוך עם מעבד מזון ידני או מנדולינה כלשהי, תעבירו את כל הכרוב החתוך למסננת גדולה, קלפו את 3 הגזרים וגרדו בפומפייה, תוסיפו לכרוב הלבן שבתוך המסננת, תמליחו הכל ותערבבו, שימו את המסננת מעל קערה עמוקה ותנו לזה לשבת שעה, מה שיקרה הוא שהכרוב והגזר יגירו את הנוזלים (וזה הטיפ כדי שלא יצא לכם כרוב מפוצץ בנוזלים!).
-
שלב 2
אחרי כשעה תייבשו עם נייר סופג כמו שצריך ותעבירו לקערה עמוקה נקייה. תבלו במיונז סוכר מלח וחומץ (שימו קצת מלח כי מקודם המלחתם כבר את הכרוב!). תטעמו ותקנו תיבול במידת הצורך.
-
שלב 3
תעבירו לקופסה אטומה ותעבירו למקרר. תהנו!
הערות
שלב ההמלחה לא חובה אך רצוי