תיאור
עוגת תפוחים בחושה ללא מיקסר שמכינים תוך 10 דקות עבודה ושולחים לתנור, אחלה קינוח לאחר ארוחת השבת עם התה או אם בא לעם בסתם יום בבוקר עם הקפה היא סוגרת פינה וכמובן שמתאימה לראש השנה :) אפשר לאכול אותה עם גלידה בצד.
עוגת תפוחים בחושה ללא מיקסר
מצרכים לעוגה בתבנית 26
הוראות
-
שלב 1
להדליק תנור על 170 מעלות חום עליון תחתון ולא במצב טורבו!
-
שלב 2
בקערה גדולה ערבבו את הסוכר והביצים טוב טוב בעזרת מטרפה ידנית עד לאיחוד החומרים. קלפו את התפוחים וחתכו לקוביות בגודל בינוני, תוסיפו לקערה עם הביצים והסוכר את התפוחים החתוכים. תוסיפו סוכר ודבש וערבבו הכל טוב טוב.
-
שלב 3
ממשיכים בהכנה ומוסיפים כפית קינמון גדושה, 1 כוס שמן קנולה (כוס בנפח כוס קרטון לקפה 240 מ"ל), שקית אבקת אפייה, ועוד 2 כוסות קמח לבן 265 גרם (לנפות את הקמח!)
-
שלב 4
ערבבו הכל היטב ושימו לב שאין גושי קמח כלשהם שמסתררים בתבנית! צריכה להתקבל תערובת אחידה חלקה עם התפוחים.
תטעמו קצת מהתערובת ואם צריך תוסיפו עוד קצת תחליף סוכר או סוכר. -
שלב 5
מרפדים תבנית בקוטר 26 בנייר אפייה, יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומכניסים לאמצע תנור שחומם מראש ל-170 מעלות חום עליון תחתון (לא במצב טורבו!) תאפו את העוגה כ-35 דק' , תכניסו קיסם ותבדקו שיוצא יבש עם מעט פירורים, אם עדיין העוגה לא נאפתה ולמעלה מתחילה להשחים מלמעלה תניחו נייר אפייה עליה ותנו לה עוד קצת אפייה ואח"כ תוציאו!
-
שלב 6
בסיום מוציאים בזהירות נותנים לעוגה להצטנן ואח"כ אוכלים. רצוי לאכול עם גלידה כלשהי בצד (פרווה או חלבית!) בתיאבון!
הערות
אפשר לוותר על אבקת האפייה ולשים קמח תופח במקום!