צזיקי יווני מסורתי

צזיקי יווני מסורתי
רמת קושי: מתחיל זמן הכנה 10 דקות זמן כללי 10 דקות
כמות מנות: 1

מצרכים לממרח צזיקי

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    יש לחתוך את ראשי המלפפונים ולקלף עם קולפן. גרדו אותם בפומפייה, תבירו לקערה, תוסיפו כף אחת של חומץ תפוחים וכפית מלח, ערבבו ותנו לזה לשבת בצד.

  2. שלב 2

    תוסיפו למעבד מזון ידני שן שום ושמן זית, טחנו טוב טוב, תוסיפו לקערה את תכולתם של 4 גביעי יוגורט יווני, תוסיפו את שמן הזית ושן השום שטחנתם מקודם, תוסיפו כף חומץ תפוחים, כף מלח, וכפית פלפל שחור גרוס. ערבבו טוב טוב!

  3. שלב 3

    את המלפפונים שגירדנו מקודם לוקחים ומניחים בבד חיתול, סוחטים טוב טוב מוציאים מהם את כל הנוזלים ומוסיפים לקערת היוגורט, ערבבו הכל "סיגה סיגה" (לאט לאט ביוונית) חתכו צרור שמיר בלי הגבעולים תוסיפו גם כן תערבבו ותטעמו, אם צריך תקנו תיבול, אחסנו בקופסה אטומה במקרר ותהנו!

הערות

אפשר להשתמש בכל יוגורט אחר שאוהבים ורצוי אחד איכותי!

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *