שקשוקה עגבניות

מתכון לשקשוקה עגבניות קלאסית
רמת קושי: בינוני זמן הכנה 15 דקות זמן בישול 25 דקות זמן מנוחה 5 דקות זמן כללי 45 דקות
כמות מנות: 2

מצרכים ל-2 סועדים

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    הקפיאו את הבצל הלבן במקפיא כ-10-15 דקות זה מה שימנע מכם לדמוע. אח"כ תוציאו וחתכו לקוביות, את שיני השום חתכו לפרוסות ואת הפלפל הירוק החריף לרצועות דקות.

  2. שלב 2

    חממו שמן זית במחבת רחבת בקוטר 32 וטגנו את השום הבצל והפלפל מספר דקות. לאחר מכן תוסיפו פלפל אדום חתוך לקוביות, תוסיפו את רסק העגבניות, תנו ערבוב על עוצמת אש בינונית, מטגנים את הכל מספר דקות עד לריכוך.

  3. שלב 3

    חתכו את עגבניות השרי לחצאים ותוסיפו למחבת, תוסיפו סוכר פלפל מלח וכמון ערבבו טוב וכסו במכסה תנו להכל להתרכך מספר דקות. אח"כ תוסיפו את העגבניות המרוסקות ערבבו טוב ותוסיפו מעט מים, תנו ערבוב נוסף וסגרו במכסה, תנו בישול של מספר דקות. אפשר אח"כ לקחת מועך תפוחי אדמה ולמעוך הכל מעט ולהוציא את מיץ העגבניות החוצה, עדיין תשאירו את העגבניות קצת שלמות.

  4. שלב 4

    מגבירים את האש ומביאים הכל לרתיחה לכ-3 דקות ואח"כ מנמיכים לעוצמה נמוכה ומבשלים, לקראת סיום הבישול יוצרים גומות ברוטב, שוברים את הביצים לכלי נפרד ואח"כ מוסיפים לכל גומה את הביצים, ממליחים מעט וסוגרים במכסה עד לרמת העשייה שאתם אוהבים את הביצים ( אם אוהבים ביצה נוזלת אז לא לכסות לבשל יותר מדיי!) זה הכל, להגיש עם חלה טרייה טחינה בצד ולהנות!

מילות מפתח: שקשוקה עגבניות מתכון קלאסי

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *