סלט עדשים שחורות ובטטה

סלט עדשים שחורות ובטטה
סלט עדשים שחורות ובטטה

תיאור

סלט עדשים שחורות ובטטה עם חמוציות פקאן סיני ועוד דברים טובים, טעים מזין בריא ומכיל פחמימה מורכבת והרבה חלבון שיש בעדשים. מושלם על שולחן השבת.

סלט עדשים שחורות ובטטה

רמת קושי: מתחיל זמן הכנה 5 דקות זמן בישול 40 דקות זמן מנוחה 10 דקות זמן כללי 55 דקות
טמפ' בישול: 200  °C כמות מנות: 2

מצרכים לסלט ל-2 סועדים

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    משרים את העדשים במים כ-3 שעות, מסננים ומבשלים בסיר עם מים חמים כ-20 עד 25 דקות או עד לריכוך (שלא יהיו רכים מדיי!) כשתסיימו לבשל תעבירו למסננת שפכו את המים תשטפו ותשמרו את העדשים השחורות בצד.

  2. שלב 2

    קלפו וחתכו את הבטטה לקוביות בגודל בינוני, שמנו אותם בשמן זית ותשימו על תבנית עם נייר אפייה תכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות לכ-25 דקות או עד שיתרככו ולא ישרפו מבחוץ! תוציאו ותנו לקוביות הבטטה להתקרר.

  3. שלב 3

    לקערה גדולה תוסיפו את העדשים, הבטטה,, חופן פקאן סיני וחמוציות, קצצו פטרוזיליה ותוסיפו, תבלו בשמן זית מלח פלפל וסילאן, תערבבו ותטעמו אם חסר לכם משהו תתקנו ותוסיפו. נשמר במקרר בכיף מספר ימים!

מילות מפתח: סלט עדשים שחורות ובטטה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *