צ’יפס קריספי כמו בבורגראנץ’

מתכון לצ'יפס קריספי כמו בבורגראנץ'
רמת קושי: בינוני זמן הכנה 35 דקות זמן בישול 20 דקות זמן מנוחה 5 דקות זמן כללי 1 שעות
טמפ' בישול: 170  °C כמות מנות: 3

מצרכים לכ-3 סועדים

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    בעזרת כלי שחותך ירקות לצורת זיגזג תחתכו את תפוחי האדמה האדומים לצ'יפסים יפים (קודם כל לקלוף אותם!) אחר כך תעבירו לקערה עם מים קרים עד לכיסוי וחכו חצי שעה.

  2. שלב 2

    הרתיחו מים בסיר גדול, תוסיפו מלח, ברגע שהמים ממש רותחים תוסיפו את כל הצ'יפסים ותנו להם רתיחה לכ-6-8 דקות (בשלו אותם כ-60% בישול!) אח"כ תוציאו אותם סננו אותם מכל המים, תעבירו לתבנית עם הרבה ניירות אפייה ותספגו אותם מהנוזלים כך שיהיו יבשים! אח"כ תעבירו את הצ'יפסים לקערה. תוסיפו 3 כפות קורנפלור ותשקשקו את הקערה כך שהקורנפלור יצפה את כל הצ'יפסים טוב וידבק אליהם.

  3. שלב 3

    חממו שמן לטיגון עמוק שיגיע לכ-170 מעלות ותכניסו את הצ'יפסים לטיגון ראשוני של כ-6-8 דקות בלבד עד שתראו את השכבה החיצונית שלהם מתחילה להיות זהובה מעט אך לא מדיי. ברגע הזה תוציאו לתבנית עם נייר סופג ותנו להם להתקרר! אחרי שהתקררו לגמרי תחזירו אותם לשמן עמוק וחם ממש שיהיה כ-180 מעלות או על עוצמה ממש גבוהה למספר דקות עד שיהיו קריספיים ממש בחוץ! בסיום תוציאו עם תרבד מחורר לקערה תוסיפו מלח ושקשקו!

    אפשר להוסיף גם אורגנו מיובש כשמוסיפים את המלח

הערות

אם תבשלו את הצ'יפסים במים יותר מדיי הם יהפכו לפירה ויתפרקו! תיזהרו!

לטגן בשמן עמוק וחם! כדאי לשים מדחום ולמדוד טמפרטורה!

מילות מפתח: מתכון לצ'יפס קריספי כמו בבורגראנץ'

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *