תיאור
מתכון לצ'יפס קריספי כמו בבורגראנץ' שמכינים בבית לפי שיטה מיוחדת, תעקבו אחר ההוראות ויצא לכם קריספי טעים ממכר ומיוחד!
צ’יפס קריספי כמו בבורגראנץ’
מצרכים לכ-3 סועדים
הוראות
-
שלב 1
בעזרת כלי שחותך ירקות לצורת זיגזג תחתכו את תפוחי האדמה האדומים לצ'יפסים יפים (קודם כל לקלוף אותם!) אחר כך תעבירו לקערה עם מים קרים עד לכיסוי וחכו חצי שעה.
-
שלב 2
הרתיחו מים בסיר גדול, תוסיפו מלח, ברגע שהמים ממש רותחים תוסיפו את כל הצ'יפסים ותנו להם רתיחה לכ-6-8 דקות (בשלו אותם כ-60% בישול!) אח"כ תוציאו אותם סננו אותם מכל המים, תעבירו לתבנית עם הרבה ניירות אפייה ותספגו אותם מהנוזלים כך שיהיו יבשים! אח"כ תעבירו את הצ'יפסים לקערה. תוסיפו 3 כפות קורנפלור ותשקשקו את הקערה כך שהקורנפלור יצפה את כל הצ'יפסים טוב וידבק אליהם.
-
שלב 3
חממו שמן לטיגון עמוק שיגיע לכ-170 מעלות ותכניסו את הצ'יפסים לטיגון ראשוני של כ-6-8 דקות בלבד עד שתראו את השכבה החיצונית שלהם מתחילה להיות זהובה מעט אך לא מדיי. ברגע הזה תוציאו לתבנית עם נייר סופג ותנו להם להתקרר! אחרי שהתקררו לגמרי תחזירו אותם לשמן עמוק וחם ממש שיהיה כ-180 מעלות או על עוצמה ממש גבוהה למספר דקות עד שיהיו קריספיים ממש בחוץ! בסיום תוציאו עם תרבד מחורר לקערה תוסיפו מלח ושקשקו!
אפשר להוסיף גם אורגנו מיובש כשמוסיפים את המלח
הערות
אם תבשלו את הצ'יפסים במים יותר מדיי הם יהפכו לפירה ויתפרקו! תיזהרו!
לטגן בשמן עמוק וחם! כדאי לשים מדחום ולמדוד טמפרטורה!