מרק בצל צרפתי מוקרם

מרק בצל צרפתי מוקרם מתכון אש
רמת קושי: בינוני זמן הכנה 30 דקות זמן בישול 75 דקות זמן כללי 1 שעות 45 דקות
כמות מנות: 7
מתאים לעונה: חורף

מצרכים לסיר מרק גדול

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    חתכו את הבצלים לרצועות דקיקות, תחממו חמאה ושמן זית בסיר גדול ותוסיפו את הבצלים עם כפית פלפל שחור גרוס תנו להם ערבוב טוב ותקרמלו אותם כשעה עד שהם הופכים ממש לחומים ומקורמלים היטב!

  2. שלב 2

    תוסיפו את האגוז מוסקט, הבלסמי הסילאן, שיני השום הכתושות, ערבבו טוב טוב ותנו עוד טיגון לכל הבצלים.

  3. שלב 3

    תוסיפו 3 כפות קמח גדושות ותערבבו (זה יסמיך את המרק), תשפכו בקבוק בירה כהה או 2 כוסות יין לבן, תוסיפו את הטימין ועלי הדפנה, מים עד לכיסוי, מלח כמובן לפי טעם תערבבו את התחתית של הסיר טוב כי כנראה נדבקו אליה בצלים!

    האלכוהול מתאדה במהלך הבישול אל תדאגו גם הריוניות יכולות להכין את זה!
  4. שלב 4

    סגרו את הסיר ותביאו לרתיחה לכ-2 דקות. אח"כ תנמיכו ותבשלו בעוצמה נמוכה כשעה ורבע. בסוף תפתחו ותטעמו אם צריך תחזקו את הטעמים. תגישו בתוך קערות לחם שהכנו במתכון הקודם. למי שאוהב שיגרד גבינת פרמז'ן וגבינת גרוייר מלמעלה שיכניס לתנור על 230 מעלות עד שהגבינה נמסה והלחם קצת נחרך! אפשר להוסיף עוד קצת בצל מקורמל מהסיר מלמעלה.

מילות מפתח: מרק בצל צרפתי מוקרם מתכון

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *