תיאור
פירה תפוחי אדמה פרווה טעים מושלם חלק ורך שיבוא לכם כתוספת פצצה לארוחת הצהריים או לארוחת השבת. אתם חייבים לנסות להכין!
פירה תפוחי אדמה פרווה טעים
מצרכים לפירה ל-3 סועדים
לתוספות מלמעלה
הוראות
-
שלב 1
בשלו את תפוחי האדמה עם קליפתם בסיר עם הרבה מים עד שיתרככו לגמרי (לנעוץ סכין ולבדוק)
-
שלב 2
אחרי שהתרככו שפכו את המים לכלי נפרד, תחזירו את תפוחי האדמה לסיר הריק סגרו מכסה ותנו להם בישול בעוצמה בינונית עוד כ-5 דקות עד שיתייבשו. (אל תטגנו!)
-
שלב 3
העבירו את תפוחי האדמה לקערה, אחרי שהתקררו כמובן קלפו את קליפתם ותמעכו, תוסיפו 6 כפות שמן זית, מלח, מעט פלפל לבן, ותמשיכו למעוך טוב טוב.
-
שלב 4
קחו נפה או מסננת שימו קערה גדולה מתחת ותתחילו להעביר את תפוחי האדמה המעוכים בעזרת קלף דרך הנפה ישירות אל תוך הקערה. ככה תוכלו לוודא שאין לכם לא גושים ולא קליפות בפירה. מביאים את הפירה למרקם חלק במיוחד ואפשר לדלל אותו שיהיה "נוזלי" יותר עם מעט ממי בישול תפוחי האדמה ששמרתם מקודם בצד.
לפירה כמהין שימו במקום שמן הזית שמן כמהין ותוסיפו קצת מחית כמהין.