תיאור
עוגת תפוזים בחושה פרווה או עוגת תפוזים טורט תקראו לה איך שבא לכם, היא יוצאת גבוהה טעימה ומרשימה במיוחד! תכינו ותספרו לי איך יצאה לכם!
עוגת תפוזים בחושה פרווה
מצרכים לעוגה בתבנית עגולה 24 (טורט)
הוראות
-
שלב 1
תחילה חממו תנור על 180 מעלות במצב חום עליון ותחתון (2 הפסים). קחוט תפוז וגרדו את הקליפה שלו ושמרו בצד. סחטו משהו כמו 4 תפוזים למיץ טבעי שיכנס בכוס בנפח 240 מ"ל (כוס קרטון קפה)
-
שלב 2
קחו את הביצים ותפרידו חלבונים חלמונים (6 ביצים לארג'), קחו את החלבונים ותעבירו לקערה, תוסיפו סוכר בהדרגה לחלבונים ותתחילו להקציף עם מיקסר ידני עד שתתקבל קציפה יציבה ואוורירית אך לא קשיחה!
-
שלב 3
קחו את חלמוני הביצים (הצהוב) תוסיפו לקערה נפרדת עם מיץ התפוזים השמן מחית הוניל מעט המלח וגרידת התפוז וערבבו טוב טוב. לאותה קערת חלמונים נפו את הקמח אבקת האפייה והוסיפו את האינסטנט פודינג וניל. ערבבו טוב עד שתקבלו תערובת חלקה ללא גושים!
-
שלב 4
קחו כל פעם שליש מתערובת החלבונים (הלבנים) שהקצפתם מקודם עם הסוכר ותעבירו לקערת החלמונים והקמח. ערבבו בתנועת קיפול עדינה בעזרת לקקן עד שתתקבל תערובת אחת אחידה. כמובן שתסיימו את כל החלבונים ותעבירו אותם לחלמונים ותאחדו הכל כמו שצריך.
-
שלב 5
קחו תבנית עוגה טורט עגולה גבוהה בקוטר 24 ואל תשמנו אותה! אל תשימו גם נייר אפייה! פשוט תעבירו את כל התערובת של העוגה אליה ותטפחו מעט שיצאו בועות אוויר במידה וישנן כאלה. תכניסו לאמצע התנור שחיממתם מראש על 180 מעלות חום עליון תחתון - ולא במצב טורבו! - לכ-55-60 דק' או עד שיכנס קיסם ויצא יבש עם מעט פירורים לחים.
-
שלב 6
ברגע שהאפייה הסתיימה תוציאו מהתנור ותהפכו את התבנית בזהרות ישר על השיש כדי שתצטנן ותתקרר! אל תדאגו העוגה לא תיפול - פעולה זו שומרת על הגובה שלה!
-
שלב 7
לאחר שהעוגה התקררה לגמרי חלצו בעזרת סכין כמו שעשיתי בסרטון, מלמטה מהצדדים ותהפכו על צלחת, פדרו אבקת סוכר ותהנו. בתיאבון!
הערות
ניתן להקפיא ולהפשיר אח"כ.
אם אין לכם אבקת אפייה ניתן להשתמש פשוט בקמח תופח.
אפשר להשתמש במיץ תפוזים טבעי מבקבוק.