תיאור
חלת דבש נתלשת לשבת קודם שמכינים בקלי קלות, ללא ביצים, מתכון לבצק המושלם מצורף לכאן. האורחים הולכים להיות מרוצים ולהתענג על חלה משובחת!
חלת דבש
כמות ל-3 חלות דבש
לסירופ דבש
הוראות
-
שלב 1
למיקסר חזק מוסיפים את כל המרכיבים הכתובים למעלה למעט המלח (את המלח תוסיפו בסוף) אפשר גם להתחיל להוסיף את השמרים והמים ולערבב עד שהשמרים ימסו במים ואז להוסיף את הקמח וכו'. לשים עם המיקסר הכל בעוצמה נמוכה מספר דקות ולקראת הסוף מוסיפים את המלח לעוד דקה שתיים של לישה, יתקבל בציק אחיד וחלק.
-
שלב 2
שמנו קערה גדולה ותוציאו את הבצק לתוכה, שמנו אותו מלמעלה וכסו להתפחה נוספת של שעה וחצי או שעתיים. אח"כ מורידים את נפחו, מייצרים מכל הבצק כדור אחיד (מכסים למנוחה של 15 דקות) אחרי המנוחה לוקחים את הכדור הזה שוקלים אותו ומחלקים ל-3 כדורים שווים במשקל.
-
שלב 3
ל-3 הכדורים שחילקנו נותנים עוד מנוחה של 10 דקות ואח"כ מחלקים ל-9 עיגולים שווים במשקל. מכדררים את הכדורים כמו כדורי פיצה או כמו בסרטון. מסדרים אותם בתבנית אפייה בקוטר 18 (מרופדת בנייר אפייה), ממש אחד ליד השני, מכסים ומתפיחים שוב כשעה עד שיכפילו את נפחם.
-
שלב 4
מכינים סירופ דבש לסיר קטן מוסיפים 2 כפות דבש ו-2 כפות מים מחממים וממיסים הכל ומניחים בצד , נותנים לסירופ להתקרר.
-
שלב 5
אחרי שכדורי הבצק תפחו שעה בתבנית האפייה והכפילו את נפחם, מברישים אותם בסירופ הדבש ומכניסים לתנור שחיממתם 10 דקות לפני על 180 מעלות חום עליון תחתון *לא במצב טורבו!* לכ-20 דק' אפייה או עד שהחלה מזהיבה יפה. אפשר להוציא ולהבריש שוב בעוד סירופ דבש. תהנו! שבת שלום
הערות
כמובן שאפשר להכין את החלה הזו ללא סירופ דבש. על אבקת משפר האפייה אפשר לוותר.