איך להכין ביצה קשה / רכה מושלמת
תיאור
איך להכין ביצה קשה / רכה מושלמת לפי 4 דרגות עשייה שונות, כנסו וצפו בטיפים המנצחים שלי!
מצרכים
הוראות
-
שלב 1
תוסיפו לסיר קטן עם מים כפית מלח ותחממו אותם עם מכסה, ברגע שחמים תוסיפו כף חומץ וחכו שירתחו.
-
שלב 2
מוסיפים את הביצים אחרי שהמים רתחו
-
שלב 3 - מידות עשייה
לביצה רכה ממש דרגה 1 תוציאו את הביצה אחרי 6 דקות ושימו בקערה עם קרח ומים (יעצור את הבישול ויקרר את הביצה!)
לביצה רכה דרגה 2 תוציאו את הביצה אחרי 8 דקות לקערה עם מי קרח
לביצה קשה עם צהוב "מעט עשוי" תוציאו אחרי 10 דקות לקעה עם המים והקרח
ולביצה קשה מוכנה שכשכל הצהוב ממש מוכן תוציאו אחרי 12 דקות לקערה עם המים והקרח
מידות העשייה יהיו בדיוק כמו בסרטון המצורף למתכון -
שלב 4
מקלפים בעדינות וחותכים לחצי, ממליץ לכם להיות עם שעון פתוח וסטופר כדי לא לפספס אפילו חצי דקה מהזמן!
הערות
יעבוד גם עם ביצה M