תיאור
איך להכין מג'דרה עם הרבה בצל ועדשים שחורות בקלי קלות. תוספת נפלאה לארוחת הצהריים ולשבת קודש.
איך להכין מג’דרה
מצרכים לסיר לכ-4 סועדים
הוראות
-
שלב 1
מוסיפים את העדשים השחורות לקערה עם מים ומשרים למשך לילה.
-
שלב 2
יש לקצוץ 4 בצלים גדולים לקוביות ולטגן עד שיתקרמלו ממש טוב! בזמן הקירמול מדי פעם אפשר לשפוך מעט מים למחבת זה יעזור להם להתקרמל מהר יותר.
טיפ: תקרמלו אפילו פי 2 מכמות הבצלים וחצי תשמרו בהקפאה לפעם הבאה :) כך תחסכו זמן יקר. -
שלב 3
יקח זמן לבצלים להתקרמל לכן במקביל יש לבשל את העדשים כמו בסרטון ממש 10 דקות ולסנן מנוזלים (חצי בישול).
-
שלב 4
לסיר גדול תוסיפו 3 כפות שמן זית וכוס אורז בסמטי שטוף ומסונן, תוסיפו חצי כפית כמון, בהרט, מעט פלפל שחור גרוס וכפית מלח. ערבבו טוב טוב ותוסיפו את העדשים השחורות שבישלתם חצי בישול. תוסיפו כוס ושלושתרבעי מים מים וערבבו הכל טוב טוב (על כל כוס אורז מוסיפים כוס ושלושתרבעי מים!).
-
שלב 5
כסו את הסיר במגבת (יש לשים לב שאין לה ריח של כביסה או מרכך!) ובמכסה, מביאים לרתיחה לדקה, אח"כ תנמיכו את עוצמת החום לנמוכה ביותר ובשלו הכל כ-20 דקות (עוצמה 4 בכיריים החשמליות סלאש אינדוקציה), אח"כ כבו את האש ותשאירו מכסה סגור לעוד 20 דקות. בסיום תפתחו תוסיפו את הבצלים המקורמלים תערבבו הכל ותגישו, מבטיח לכם שזה יוצא פשוט מדהים.
הערות
אפשר להשתמש בבצל לבן או בצל סגול זה לא כזה קריטי.