תיאור
מתכון לגולאש הונגרי בבירה שמתבשל לאט לאט כמה שעות טובות, הבשר פשוט רך ונמס בפה, מוזגים מהתבשיל על גבי אורז לבן ופשוט מתענגים על ביס טעים! מושלם לחורף הקר.
גולאש הונגרי בבירה
מצרכים ל-5 סועדים
הוראות
-
שלב 1
קלפו את תפוחי האדמה והגזרים וחתכו לחתיכות גסות, חתכו גם פלפל אדום לחתיכות בינוניות וגם 2 בצלים לבנים תחתכו גס, סדרו בקערה.
-
שלב 2
חתכו פילה מדומה בשר מספר 6 או בשר מספר 8 לקוביות בינוניות (8 יוצא ממש נפלא הוא שרירי ובבישול ארוך ממש רך!)
-
שלב 3
חממו 3 כפות שמן זית בסיר יציקת ברזל איכותי ותצרבו את חתיכות הבשר, אח"כ תוסיפו את כל הירקות שחתכתם, תוסיפו את הבירה, מים עד לכיסוי, עלי דפנה, פלפל אנגלי, פפריקה אדומה מתוקה הונגרית, חריפה, תנו ערבוב להכל תמליחו ותפלפלו עם עוד קצת פלפל שחור גרוס או טחון.
-
שלב 4
תביאו את כל הסיר לרתיחה לכ-3 דקות ואח"כ כסו במכסה ותבשלו כ-3.5 שעות על אש נמוכה, תוציאו חתיכת בשר אחת תבדקו שהבשר רך ונימוח, כבו את האש ותגישו על אורז לבן. ביס חלום!
הערות
אל חשש מהבירה-הילדים יכולים לאכול - האלכוהול מתאדה בבישול! לא ישאר יותר אלכוהול בכלל! אפשר להחליף במים.