קריספי צ’יקן כשר כמו ב KFC

מתכון לקריספי צ'יקן כשר כמו ב KFC pinit
רמת קושי: בינוני זמן הכנה 18 דקות זמן בישול 17 דקות זמן כללי 35 דקות
טמפרטורת בישול: 170  °C כמות מנות: 4

תיאור

מתכון לקריספי צ'יקן כשר כמו ב KFC שהילדים יעופו עליו. קל להכין אותו, הוא יתפצח בפה וחובה לאכול אותו עם קטשופ ומיונז!

מרכיבים ל-4 סועדים

לבלילה הרטובה

לתערובת היבשה

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    מוסיפים לקערה את התיבול היבשה שכתוב למעלה ומוסיפים את פילה העוף, מערבבים היטב (אפשר אח"כ לשמור במקרר אם רוצים.

  2. שלב 2

    מכינים את הבלילה הרטובה עם כל המרכיבים הכתובים למעלה, צריך שתהיה תערובת חלקה במרקם של טחינה גולמית שלא יהיה דליל ולא סמיך מדיי, תשחקו עם זה. ושלא יהיו גושים! אפשר להוסיף חצי כפית אבקת אפייה. אם הבלילה סמיכה תוסיפו עוד קצת מים. אם דלילה מדיי תוסיפו עוד קצת קמח.

  3. שלב 3

    לקערה נפרדת מוסיפים את תערובת המצרכים היבשים שכתובים למעלה עם הקמח פפריקה מתוקה והפלפל ומערבבים טוב.

  4. שלב 4

    טבלו את הפילה עוף המתובלים בבלילה הרטובה תדאגו שכל הנוזל ירד למטה ומיד לאחר מכן תעבירו לקערה עם התערובת היבשה, תורידו עודפים ממש כמו בסרטון.

  5. שלב 5

    טגנו בשמן עמוק וחם לפחות 170 מעלות עד להזהבה מוחלטת, תוציאו לרשת טיגון ותאכלו!

הערות

אם בא לכם אקסטרה קרסיפיות תוסיפו חצי כוס קורנפלור לתערובת הקמח היבשה.

אם לא אוהבים חריף תוותרו על הצ'ילי גרוס.

אפשר להוריד קצת מהמליחות.

מילות מפתח: קריספי צ'יקן כשר כמו ב KFC,מתכון לקריספי צ'יקן כשר בסגנון של KFC

שאלות ותשובות

פתח בהרחבה:
כמה זמן לוקח לטגן את זה?

ממש מספר דקות בודדות עד שמזהיבים יפה ורצוי להוציא על רשת צינון כדי שזה ישאר קריספי ולא "מושי".

אפשר להחליף את פילה העוף לכנפיים או שוקיים? או חזה עוף?

חזה עוף אפשרי אבל יתייבש. את השוקיים והכנפיים כדאי לבשל מספר דק' במים לפני,להוציא, לייבש, ואז לצפות בציפויים, ככה נדע שזה מוכן בפנים.

איך עושים שיהיה קריספי יותר?

מוסיפים לתערובת היבשה חצי כוס קורנפלור.

איך עושים גרסה ללא גלוטן?

במקום קמח - לשים קמח תמי או תערובת רב תכליתית ללא גלוטן.

2 תגובות

  1. אפשר לטגן פולקה וכנפיים במקום פילה עוף או למשל חזה עוף?






    1. היי דימיטרי, בהחלט כן אתה יכול להחליף את פילה העוף בפולקה וכנפיים, מה שהייתי ממליץ לך לעשות הוא קודם כל לבשל אותם במים מספר דקות ואח”כ להוציא לייבש אותם היטב עם נייר סופג ואז לצפות אותם במה שצריך ולטגן בשמן העמוק, הריי שהטיגון מתבצע מהר וככה נוכל לוודא שהעופות יהיו מוכנים בפנים. לגבי חזה העוף בהחלט אפשר אבל הוא יהיה יבש. הייתי מחליף בפרגית. תהנה 🙂

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

[https://www.instagram.com/shahar_hen_hayokra/]