פסטה לינגוויני ברוטב עגבניות

פסטה לינגוויני ברוטב עגבניות
רמת קושי: בינוני זמן הכנה 18 דקות זמן בישול 35 דקות זמן כללי 53 דקות
כמות מנות: 7

מצרכים ל-6-7 סועדים

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    מבשלים ספגטי לינגוויני בסיר עם הרבה מים חמים ומלח לפי הוראות היצרן. תוציאו אותה אפילו דקה לפני הזמן כשהיא מעט קשה. קחו כוס ממי בישול הפסטה ושמרו בצד. סננו את הספגטי במסננת תוסיפו קצת שמן זית ותערבבו (לא לשטוף!).

  2. שלב 2

    בסיר רחב ועמוק מחממים שמן, מטגנים בצלים מגורדים פלפל ירוק חריף מעט מלח , יש לטגן הכל בעוצמה נמוכה עד שמקבלים צבע זהוב לבצלים. משהו כמו 10 15 דק'. מוסיפים אח"כ את שיני השום הכתושות, 3 עלי בזיליקום קצוצים וכפית פלפל צ'ילי חריף גרוס (לא חובה). מטגנים חצי דקה ולא שורפים!

  3. שלב 3

    חותכים עגבניות שרי תמר לחצאים מוסיפים לסיר מערבבים טוב טוב וסוגרים, נותנים להכל להתבשל בעוצמת אש בינונית פותחים מדי פעם ומועכים את העגבניות בעזרת מועך פירה כדי להוציא את המיץ שלהן. לאחר מכן מוסיפים רסק עגבניות מרוכז, נותנים עירבוב, מוסיפים פחית שימורים עגבניות מרוסקות 400 גרם, מלח סוכר, נותנים עוד ערבוב ומוסיפים את מי הפסטה ששמרנו מקודם (המים האלו ידביקו את הרוטב טוב לפסטה!).

  4. שלב 4

    מביאים הכל לרתיחה לכדקה, אח"כ מנמיכים עוצמה לכ-15-20 דק'. מערבבים מדי פעם, טועמים ובודקים אם יש צורך מוסיפים מליחות או מתיקות. ברגע שהרוטב מוכן מוסיפים את הספגטי לינגוויני לסיר מבשלים עוד כ-4 דק' תוך ערבוב תמידי ועד שהרוטב נדבק לספגטי! מגישים עם בזיליקום טרי מלמעלה וגבינת פמרז'ן מגורדת ושיהיה בתיאבון!

הערות

אפשר לוותר על הצ'ילי החריף הגרוס ולהפחית בשמן זית.

מילות מפתח: פסטה לינגוויני ברוטב עגבניות

שאלות ותשובות

פתח בהרחבה:
למה צריך לשמור את מי בישול הפסטה?

ברגע שמוסיפים אותם לרוטב יש בהם עמילן שקושר את הרוטב יותר טוב לפסטה!

מה לגבי מליחות וחריפות?

כמובן שלפי טעמכם האישי!

אפשר להשתמש בצורה אחרת של פסטה?

כן! ספגטי או פטוצ'יני יהיו מעולים!

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *