תיאור
פיצה מרגריטה איטלקית / פיצה נפוליטנית מנצחת בטאבון שתצא לכם יותר טוב ממסעדה! הכמויות המדוייקות לבצק המושלם!
פיצה מרגריטה
מצרכים ל-6 פיצות בינוניות
לבצק
לרוטב עגבניות
לטופינג
הוראות
-
שלב 1
תחילה לבצק לוקחים קערה גדולה ומוסיפים אליה 640 גרם מים פושרים (חובה לשקול!) חצי כפית סוכר ו-2 גרם שמרים יבשים טריים וממיסים אותם טוב טוב עם הידיים. לאותה הקערה מנפים 900 גרם קמח קאפוטו נובולה ו-100 גרם קמח טיפו 1. מערבבים את הכל, מוסיפים 25 גרם של מלח, את כפית שמן הזית וממשיכים ללוש טוב טוב.
את המלח כדאי לשים בסוף. אפשר ללוש כמובן במיקסר, אפשר להשתמש בקמח רגיל ולוותר על הקמח טיפו 1 ולהוסיף עוד 100 גרם קמח רגיל לבן. טיפו 1 הוא קמח שטחנו עם קליפת גרעין החיטה לכן יש בו עוד ארומה וטעמים עמוקים -
שלב 2
לאחר שלשים את הבצק מספר דקות במיקסר או בידיים מכסים אותו בקערה ומחכים 10 דקות, אח"כ מתחילים לעשות לו קיפולים ממש כמו בסרטון וחוזרים על הפעולה הזו עוד הפעם מחכים שוב 10 דקות ואתם תראו שפתאום יתקבל לכם כדור בצק חלק במיוחד (בזמן המנוחה הגלוטן מתחיל להתפתח וכך יתקבל כדור יפה).
-
שלב 3
את כדור הבצק אני מכניס לארגז התפחה ומתפיח כשעה. בטמפרטורת החדר, לאחר מכן אני מכניס אותו ללילה שלם למקרר. אחרי לילה אני מוציא אותו ומחלק אותו לכדורים של כ-280 גרם לכל כדור. מקפל מכדרר אותם יפה ומחזיר לארגז ההתפחה לעוד 24 או 48 שעות נוספות.
-
שלב 4
בזמן שהבצק תופח לו אנחנו מכינים את רוטב העגבניות לפיצה - יש כאלה שפשוט שמים עגבניות מרוסקות, מעט מלח שמן זית ומוצרלה וזהו שזה אחלה אבל אני אוהב את הרוטב עם יותר טעם לכן תיבלתי אותו בשן שום כתושה, כפית סוכר, כפית מלח, שמן זית, בזיליקום קצוץ והוא יוצא פשוט נפלא. החך הישראלי אוהב טעמים יותר בועטים לטעמי.
אפשר לשחק ולהוסיף גם אורגנו קצוץ לרוטב. -
שלב 5
מוציאים כשעה לפני שאופים את הפיצות את ארגז ההתפחה מהמקרר ונותנים לכדורים קצת להתחמם לטמפ' החדר. ברגע שרוצים לחלץ אותם מהארגז בצורה טובה לוקחים את השפכטל מהפלסטיק, שמים עליו סמולינה ומניחים בצדדים ממש כמו בסרטון ומחלצים את הכדורים ככה שלא מועכים אותם ולא מוציאים להם את האוויר, שימו סמולינה מכל הצדדים ותחלצו את כדור הבצק לעוד הר של סמולינה שהכנתם מבעוד מועד על משטח העבודה.
-
שלב 6
שימו עוד סמולינה על כדור הבצק ופתחו אותו עם האצבעות בזהירות תדחפו את האוויר לשוליים של הבצק ואל תגעו בשוליים אל תמחצו אותם תנסו לפתוח את הפיצה בעדינות, להפוך אותה ולחזור על הפעולה עם האצבעות מלמטה למעלה, שוב - ממש כמו בסרטון.
לא להגזים עם הפתיחה שלא תקרעו את הפיצה, אם זה קרה קחו חתיכת בצק ותדביקו מלמטה. -
שלב 7
אחרי שפתחתם את הפיצה קחו כף וחצי מרוטב העגבניות שהכנתם ותמרחו בתנועה עגולה עד לשוליים, תוסיפו גבינת מוצרלה מגורדת וגבינת פרמז'ן מגוררת, קמצוץ מלח, תוסיפו 3 עלי בזיליקום וזלפו שמן זית.
-
שלב 8
מכינים את הטאבון (רצוי להדליק אותו לפני שפותחים את הפיצה): מדליקים אותו לעוצמה הכי גבוהה ומחכים שטמפרטורת האבן ברצפת בטאבון תגיע ללפחות 280-300 מעלות. מפזרים מעט סמולינה על המרדה, לוקחים את הפיצה עם האצבעות בזהירות תופסים את הפיצה מעבר לשוליים ולא מוחצים אותם, ופשוט מזיזים את הפיצה ממשטח העבודה על המרדה, משם בתנועה זוויתית מחליקים את הפיצה בזהירות לטאבון.
אם אין לכם מדחום תדליקו את הטאבון וזרקו מעט קמח לטאבון תראו אם הוא משחים מהר סימן שהטאבון מוכן לעבודה. -
שלב 10
מדי פעם מסובבים את הפיצה בתוך הטאבון בעזרת כף הפיצה, אחרי כ-90 שניות שהם דקה וחצי או מעט יותר שהפיצה משחימה יפה פשוט מוציאים אותה מחכים שתתקרר מעט וחותכים עם מספריים, תהנו :)