קציצות ברוטב עגבניות ואפונה

קציצות ברוטב עגבניות ואפונה
רמת קושי: בינוני זמן הכנה 15 דקות זמן בישול 1 שעות זמן כללי 1 שעות 15 דקות
כמות מנות: 6

מצרכים ל-5-6 סועדים

לכמות של כ-28 קציצות

לרוטב בסיר

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    לסיר רחב תוסיפו שמן זית וקרמלו בצל גדול עד שיזהיב ממש יפה ותעבירו לקערה גדולה, אחרי שהבצל התקרר תוסיפו את הבשר הטחון ואת שאר המצרכים הדרושים לקציצות הכתובים למעלה. תלושו היטב תכסו ותכניסו לכשעה למקרר שהתערובת תתייצב, גם לילה זה בסדר.

  2. שלב 2

    לאחר ההמתנה מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר, לוקחים כף כל פעם ובעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות עגולות. בסיר רחב מחממים שמן זית וצורבים את הקציצות מכל צד היטב ומוציאים החוצה לצלחת לבינתיים.

  3. שלב 3

    לאותו הסיר שטיגנו בו את הקציצות (לא לשטוף כיוון שהצטברו בו המון טעמים מטיגון הקציצות) מוסיפים 2 בצלים גדולים לבנים חתוכים לקוביות ומקרמלים אותם טוב עם מעט מלח, לקראת סוף הקירמול מוסיפים את שיני השום הכתושות, את הרסק המרוכז ומערבבים דקה או שתיים, מוסיפים את מחית העגבניות החלקה ואת עגבניות המרוסקות, ציר בקר או מים, מוסיפים את כל התיבול הכתוב למעלה נותנים ערבוב טוב ואם רוצים מתקנים מליחות או חריפות או מתיקות.

  4. שלב 4

    מוסיפים את האפונה המסוננת מהנוזלים לסיר עם הרוטב, מוסיפים את הקציצות הצרובות, מטביעים אותן ברוטב סוגרים מכסה מביאים לרתיחה ל-2 דקות ואח"כ מנמיכים לעוצמה נמוכה לבישול של כשעה שעה וקצת פותחים ושיהיה בתיאבון! לשים על אורז לבן!

מילות מפתח: קציצות ברוטב עגבניות ואפונה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *