עוגת גבינה ניו יורק

עוגת גבינה ניו יורק
רמת קושי: בינוני זמן הכנה 30 דקות זמן בישול 2 שעות זמן מנוחה 1 שעות זמן כללי 3 שעות 30 דקות
כמות מנות: 1

מצרכים לעוגה בתבנית 26

לתחתית העוגה

לתערובת הגבינות

לקולי פירות יער

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    תוסיפו את הפתיבר למעבד מזון ותטחנו למרקם גס אך לא חולי מדיי. תוסיפו את החמאה המומסת ותערבבו טוב טוב שהביסקוויטים ישתו את החמאה. תעבירו לתבנית בקוטר 26 (רפדו אותה לפני טוב בנייר אפייה) ושטחו בעזרת כלי שטוח כוס או משהו אחר. תעבירו למקרר.

  2. שלב 2

    לתערובת הגבינות תוסיפו לקערה את גבינת השמנת והסוכר וערבבו טוב עד שהסוכר ימס בגבינה. אח"כ תוסיפו את השמנת החמוצה (2 גביעים!*) וערבבו טוב, תוסיפו גביע שמנת מתוקה להקצפה ו-4 ביצים בגודל לארג', 4 כפות קורנפלור וערבבו טוב טוב בעזרת מטרפה. תוסיפו תמצית וניל קמצוץ מלח רבע מיץ לימון תסחטו לבפנים וערבבו טוב טוב עד לקבלת תערובת חלקה חלקה!

  3. שלב 3

    תוציאו את התבנית מהמקרר, תניחו אותה על גבי נייר כסף והדביקו אותו על דפנות התבנית טוב טוב ממש כמו בסרטון המצורף! קחו חמאה ותמרחו בדפנות התבנית מבפנים טוב טוב. תשפכו את תערובת הגבינות לתוך התבנית על גבי תחתית הפתיבר ותיישרו טוב.

  4. שלב 4

    חממו תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו (תדאגו שתהיה בפנים תבנית אפייה), תשפכו לתוך תבנית האפייה 2.5 כוסות מים תמלאו חצי תבנית ותניחו את תבנית העוגה במרכז, תסגרו את התנור ותאפו את העוגה 30 דקות, אח"כ תנמיכו את החום ל-150 מעלות לעוד כ-55 דקות. בסיום כבו את התנור ואל תפתחו אותו תשאירו את העוגה בפנים למנוחה של עוד 60 דק'!

    לא לפתוח את התנור במהלך האפייה בכלל! זה יהרוס לכם את כל התהליך!
  5. שלב 5

    אחרי שעברה שעה יש להוציא את העוגה ולתת לה מנוחה בחוץ של עוד כ-45 דקות.

  6. שלב 6

    לטופינג: שפכו לקערה גביע שמנת חמוצה וכף וחצי סוכר, ערבבו טוב טוב ומרחו על חלקה העליון של העוגה ותיישרו, תוסיפו מלמעלה ביסקוויטים פתיבר גרוסים למרקם חולי ותיישרו. חממו תנור ל-140 מעלות שפכו מים חמים לתבנית כמו מקודם ותכניסו ל-10 דק'. (יש לחמם את התנור 10 דק' לפני ורק אז להכניס את העוגה) תוציאו תקררו ותכניסו את העוגה למספר שעות או לילה למקרר.

  7. שלב 7

    לקולי פירות יער: שפכו לקערה את פירות היער הקפואים הסוכר והמים סגרו בניילון ותכניסו למיקרוגל לכ-4 דקות. בסיום תוציאו שפכו למסננת עם קערה מלמטה ותמעכו בעדינות עם כף או מרית את פירות היער, נקזו נוזלים ותשתמשו קצת בפירות היער המעוכים כדי שהרוטב יהיה יותר פראי, שמרו את הרוטב בצד.

    אפשר תותים קפואים או פירות שאוהבים
  8. שלב 8

    אחרי שהעוגה ישבה במקרר לוקחים סכין טבולה בכוס מים חמים וחותכים, מגישים עם כף או 2 מרוטב פירות היער שהכנו ומגישים. תהנו!

הערות

לתבנית 20 תחלקו כמויות ב-2!

אם הביצים שלכם בגודל XL תשתמשו רק ב-3! אם גודל M שימו 5!

מילות מפתח: עוגת גבינה ניו יורק,מתכון לעוגת גבינה ניו יורק אפויה עם פירורים

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *